U bespaart€ 8,50
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van de VIP-KAART

Sonnenborgh – Museum en Sterrenwacht

Op Sonnenborgh komt ver weg dichterbij! Sonnenborgh is een sterrenwacht uit de 19e eeuw, gebouwd op een bastion uit de 16e eeuw. In dit bijzondere museum bewonder je de sterrenhemel en ontdek je alles over het immense heelal. Bij helder weer kun je tijdens Zon op Zondag (elke zondag tussen 13:00 en 17:00 uur) de ster bestuderen die het dichtst bij de aarde staat: de zon! Van oktober t/m maart organiseert het museum Sterrenkijkavonden op vrijdag (volwassenen en 12+) en zaterdag (kinderen). Let op: koop je kaartje vooraf online (VIP-KAART niet geldig) (vrijdagavondenzaterdagavonden).


Ver weg komt dichterbij

Hoe hard racen wij door het heelal? Waar is de zon van gemaakt? En jijzelf? Is er buitenaards leven? Je komt erachter in Ver weg komt dichterbij, een reis door de ruimte én de monumentale gebouwen van Sonnenborgh. Richt de telescopen op het heelal en verdwijn in een zwart gat. Ga op onderzoek uit en bouw een eigen satelliet. Bij Sonnenborgh is het allemaal mogelijk. Naast alle spannende activiteiten, krijgen bezoekers een uniek kijkje in de geschiedenis van het historische pand en bewonderen zij de grootste zonnetelescoop van Nederland.

Over Sonnenborgh

Op Sonnenborgh komt ver weg dichterbij! In de authentieke 19e-eeuwse sterrenwacht deden wetenschappers baanbrekend onderzoek. Nu ga je als bezoeker op reis door het heelal en het bijzondere monumentale pand. Bewonder de sterrenhemel op een Sterrenkijkavond. Ontdek meer over het heelal en het weer in een tentoonstelling, rondleiding of lezing. Sonnenborgh is gebouwd op een bastion uit de 16e eeuw.

Contact

Sonnenborgh

Zonnenburg 2

3512 NL Utrecht

+31 (0)30 820 1420

11:00 - 17:00


www.sonnenborgh.nl

Beeld: Jordi Huisman

Vergelijkbaar aanbod