U bespaarttot € 35,- op de entree
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
Ontdek de spannende wereld van het treinreizen in het Spoorwegmuseum! Nu met 2 personen gratis! 

Spoorwegmuseum

Ontdek de spannende wereld van het treinreizen in het Spoorwegmuseum!

Chuggington doe-dagen

18 t/m 22 oktober 2019 In 2019 organiseert het Spoorwegmuseum op de nieuwe de Chugginton doe-dagen! De centrale museumhal is omgetoverd tot een groot speelparadijs met talloze leuke activiteiten rondom de tv-serie Chuggington. Kom spelen op het speelkleed, meezingen met liedjes uit de musical en ga op de foto met hoofdrolspeler Wilson. Tijdens een spannende speurtocht maken kinderen kans op een echte medaille!

Kinderen van Versteeg

Op 17 september 2019 is het precies 75 jaar geleden dat de Nederlandse regering in Londen de spoorwegstaking onder het NS-personeel uitriep. Dit is aanleiding voor het Spoorwegmuseum om een kleine vaste presentatie over de Nederlandse spoorwegen in de Tweede Wereldoorlog te maken. In de presentatie Kinderen van Versteeg zijn collectie affiches, foto’s, panelen, medailles en andere kleine objecten uit de Tweede Wereldoorlog te zien. De titel Kinderen van Versteeg slaat op de geheime code die NS met het verzet en de Nederlandse regering in ballingschap had afgesproken. Dit voor het geval het Nederlandse spoorbedrijf het treinverkeer stil moest leggen om een geallieerde invasie te ondersteunen. De code luidde voluit ‘De kinderen van Versteeg moeten allen onder de wol’. Met Versteeg werd waarnemend NS-directeur Willem Hupkes bedoeld, zijn kinderen waren alle medewerkers van NS.


UTRECHT DOET MEE AAN DE NS-ACTIE, KLIK HIER

Over het Spoorwegmuseum

U komt in dit museum ogen tekort voor alle antieke stoomlocomotieven en beroemde elektrische treinen. Laat u meevoeren in de sprookjesachtige sferen van de Oriënt Express, stap in de lift naar de negentiende eeuw en zie de eerste stoomlocomotief vertrekken, of maak een bloedstollende rit langs de stalen monsters van de jaren dertig. Beleef in de Vuurproef een spectaculaire virtuele reis door de treingeschiedenis of ga zelf aan de slag met proefjes en ontdek in het splinternieuwe Techlab hoe de techniek achter de trein werkt.

Contact

Het Spoorwegmuseum

Maliebaanstation 16

3581 XW Utrecht

030 230 62 06

10:00 -17:00


www.spoorwegmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod