U bespaart€ 18,50 per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let op2 personen gratis-actie is geldig t/m 2 februari 2020
u hoeft niet in de rij te wachten
neem de linkerdraaideur direct naar de ingang
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is, met haar 90.000 objecten, één van de meest invloedrijke musea voor twintigste-eeuwse kunst.

Chagall, Picasso, Mondriaan e.a. :Migranten in Parijs

21 september t/m 2 februari 2020

Marc Chagall, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en andere bekende en onbekende kunstenaars trekken in de eerste helft van de vorige eeuw naar hét kunstcentrum van de wereld: Parijs. Zij moeten er hun weg vinden in een gepolariseerde samenleving, vol nationalisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme. Dit is het verhaal van kunstenaars die moedige beslissingen nemen en in een vreemd land tot uitzonderlijk vernieuwend werk komen. De tentoonstelling is een uitgelezen kans om het werk van de grote moderne meesters in een ander licht te zien, én om nieuwe kunstenaars te ontdekken. Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs is gebaseerd op de rijke collectie van het Stedelijk Museum, en toont werk van meer dan 50 beeldend kunstenaars, fotografen en grafisch vormgevers. Bovendien zal voor het eerst in bijna 70 jaar de grote collectie Chagalls van het Stedelijk te zien zijn: 40 werken, waaronder acht iconische schilderijen, sommige speciaal voor de tentoonstelling gerestaureerd.

Over het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum heeft bijna 90.000 objecten in het bezit. De collectie heeft als enkele pijlers De Stijl, het Bauhaus, Cobra, popart en het oudere neo-impressionisme. Zo heeft het museum een grote collectie schilderijen en tekeningen van Kazimir Malevitsj, werken van Manet, Vincent van Gogh en Cézanne.

Contact

Stedelijk Museum

Museumplein 10

1071 DJ Amsterdam

020 573 29 11

10:00 - 18:00


www.stedelijk.nl

Beeld: Marc Chagall, Zelfportret met zeven vingers, 1912-1913. Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Langdurige bruikleen Stedelijk Museum Amsterdam. c/o Pictoright Amsterdam.

Vergelijkbaar aanbod