U bespaart € 12,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let opreserveer online een tijdslot
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!

Bezoek alleen een museum bij u in de buurt, om onnodige reisbewegingen te voorkomen.


In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maakt van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan contact op met het museum.

Stedelijk Museum Breda

De trots van Breda voel je in het Stedelijk Museum Breda. Het vertelt over de rijke geschiedenis, de cultuur en de verhalen van deze historische stad in het zuiden.

Power to the Models - Curated by Jan Hoek

9 september 2020 t/m 29 november 2020

In Power to the Models draait fotograaf en curator Jan Hoek de machtsverhoudingen tussen fotograaf en model radicaal om. Niet de fotograaf, maar het model bepaalt het beeld. Jan Hoek wil de macht die een fotograaf heeft onderzoeken en ter discussie stellen. Power to the Models zet aan het denken over macht: zou die bij de fotograaf moeten liggen, of bij de mensen op de foto’s? De tentoonstelling laat een mogelijke toekomst zien waarin het model de fotograaf inhuurt en het beeld bepaalt, in plaats van andersom. Jan Hoek (1984) vroeg elf mensen met uiteenlopende achtergronden om zichzelf te laten fotograferen op de manier zoals zij dat zelf willen. De keuze voor de fotograaf, de locatie, aankleding, visagie en presentatievorm liggen volledig bij het model. Hoek is curator van het project, maar de ideeën van de modellen zijn bepalend.

Over Stedelijk Museum Breda

Het moderne en uitnodigend stadsmuseum brengt de stadsgeschiedenis tot leven en maakt eigenzinnige tentoonstellingen over geschiedenis en actuele beeldcultuur. In het museum staat de wisselwerking tussen erfgoed, beeldende kunst en beeldcultuur centraal.

Contact

Stedelijk Museum Breda

Boschstraat 22

4811 GH Breda

076 529 99 00

11:00 - 17:00


www.stedelijkmuseumbreda.nl

Beeld: Lotte van Eijk (foto: Sabine Metz).

Vergelijkbaar aanbod