U bespaart€ 12,50 per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op
Het Stedelijk Museum Schiedam opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele informatie en openingstijden.

Stedelijk Museum Schiedam

Dit kleine, gastvrije museum in Schiedam - waar iedereen zelf mag bepalen wat ze voor de lunch betalen - laat je op een toegankelijke wijze kennis maken met kunst en geschiedenis. Via verfrissende en eigentijdse tentoonstellingen leer je hier niet alleen veel over kunst, maar ook over jezelf.


Realisme nu

22 februari t/m 4 oktober 2020

Wat is realisme nu? In de 19de eeuw zorgde het begrip voor een revolutie. Realistische schilders keken om zich heen en zetten dát op het doek. Die soms wel rauwe werkelijkheid was ‘te waar’ en dus niet ‘mooi’, vonden bijna alle vakbroeders en kunstliefhebbers. Zo’n 150 jaar later is realistische kunst niet langer revolutionair. Hoe hangt de vlag erbij? En vooral: hoe ziet het er in Nederland uit? De tentoonstelling Realisme nu in het Stedelijk Museum Schiedam geeft een update met schilderkunst vanaf 2000: lieflijk werk van Nico Heilijgers, rauwe schilderijen van Erik Suidman en stille kunst van Robin Speijer.

Over het Stedelijk Museum Schiedam

We leven in een tijd van individualisering en globalisering. Waarin je moeite moet doen om de mensen om je heen te leren kennen en begrijpen. Een klein, gastvrij museum in Schiedam –  waar je zelf mag bepalen wat je voor je lunch betaalt en waar je gewoon hardop mag lachen – helpt je daarbij. Want door te kijken en te praten over kunst en geschiedenis, leer je niet alleen veel over jezelf, maar ook hoe je om kan gaan met dingen die je niet begrijpt.

Contact

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112

3111 HL Schiedam

+31 (0)10 246 3666

11:00 - 17:00


www.stedelijkmuseumschiedam.nl

Beeld: Koen Vermeule, Street, 2000, collectie Stedelijk Museum Schiedam.

Vergelijkbaar aanbod