U bespaart€ 12,50 per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Stedelijk Museum Schiedam

Dit kleine, gastvrije museum in Schiedam - waar iedereen zelf mag bepalen wat ze voor de lunch betalen - laat je op een toegankelijke wijze kennis maken met kunst en geschiedenis. Via verfrissende en eigentijdse tentoonstellingen leer je hier niet alleen veel over kunst, maar ook over jezelf.


Modest Fashion

21 september t/m 9 februari 2020

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie, waar je mogelijk nog nooit van hebt gehoord: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst. De creaties van deze voorhoede zijn fashionable en bedekt. Vrouwen die niet mee willen doen aan de ‘esthetiek van het bloot’, dragen het, gelovig of niet. Werd de minirok ooit gezien als feministisch statement, nu willen vrouwen vooral vrij zijn en zelf bepalen hoe ze zich aan de wereld tonen: kies lekker zelf! De tentoonstelling markeert het 100-jarig jubileum van het vrouwenkiesrecht in Nederland en viert dat 100 jaar geleden de eerste vrouw in de gemeenteraad van Schiedam kwam. De tentoonstelling Modest Fashion combineert fun en en fashion, sluit aan bij de tijdgeest en is tegelijkertijd een lust voor het oog. 

Over het Stedelijk Museum Schiedam

We leven in een tijd van individualisering en globalisering. Waarin je moeite moet doen om de mensen om je heen te leren kennen en begrijpen. Een klein, gastvrij museum in Schiedam –  waar je zelf mag bepalen wat je voor je lunch betaalt en waar je gewoon hardop mag lachen – helpt je daarbij. Want door te kijken en te praten over kunst en geschiedenis, leer je niet alleen veel over jezelf, maar ook hoe je om kan gaan met dingen die je niet begrijpt.

Contact

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112

3111 HL Schiedam

+31 (0)10 246 3666

11:00 - 17:00


www.stedelijkmuseumschiedam.nl

Beeld: Meriem Bouderbala, Ava Exuvae, 2019.

Vergelijkbaar aanbod