U bespaart€ 9,- per ticket
Op maximaal1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van de VIP-KAART

Stedelijk Museum Zutphen

Ontdek in het Stedelijk Museum Zutphen het 'Verhaal van Zutphen' aan de hand van museale en archeologische objecten, waarvan sommigen tot de oudsten van Nederland behoren zoals de Maan en klaagbrief, het Zutphens kwadrant en de oudste foto.

Koele Wateren - Schatten uit het Rijks

29 februari t/m 21 juni 2020

De tentoonstelling Koele Wateren is een oogstrelende selectie van veertig schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. Daarnaast wordt in de tentoonstelling een link gelegd met de toekomst. Wat gebeurt er als de zeespiegel 6 meter stijgt en hoe ziet Nederland er over 200 jaar uit? Het Rijksmuseum en vijf stadsmusea in Nederland zijn in 2017 een samenwerking voor acht jaar aangegaan voor een ambitieuze reeks reizende tentoonstellingen. De vier elementen aarde, water, lucht en vuur staan hierin centraal en zijn door vertaald naar de tentoonstellingsreeks Lage Landen (geweest), Koele WaterenHoge Luchten en Hete Vuren.

Over Stedelijk Museum Zutphen

Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van Zutphen en de Graafschap (de huidige Achterhoek) verzamelt en op originele wijze in beeld brengt. Ontdek ‘Het Verhaal van Zutphen’, een van de oudste steden van Nederland, aan de hand van bijzondere objecten uit de museale, archeologische en archiefcollecties.

Contact

Stedelijk Museum Zutphen

’s Gravenhof 4

7201 DN Zutphen


www.museazutphen.nl

Beeld: Anne Stolwijk

Vergelijkbaar aanbod