U bespaart€ 14,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
Bezoek het oudste museum van Nederland en kom alles te weten over fossielen, mineralen, instrumenten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen.

Teylers Museum

Bezoek het Museum van de Verwondering en kom alles te weten over fossielen, mineralen, instrumenten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen.

Jong in de 19e eeuw

7 september t/m 5 januari 2020

Een staatsieportret van een jongen op zijn paasbest, met zijn hoge hoed lijkt hij een kleine volwassene. Een schilderij van een meisje dat bloemen plukt in het gras, gevangen in een moment. Twee heel verschillende werken, beide uit de 19e eeuw. Met de opkomst van nieuwe ideeën over opvoeding en onderwijs, kinderrechten, buitenspeelplaatsen en de eerste vaccinaties veranderde in deze eeuw onze kijk op kinderen radicaal. Voor het eerst in Nederland is er nu een tentoonstelling over deze ontwikkeling: Jong in de 19e eeuw. Teylers Museum in Haarlem toont tot en met 5 januari 2020 tal van portretten en genrestukken met kinderen in de hoofdrol.

Over Teylers Museum

Teylers is hét museum van de Verwondering. Al sinds 1784 is dit de plek om je verbazen en verwonderen over eeuwenoude fossielen, schitterende stenen, vernuftige apparaten, kostbare boeken, fascinerende munten en penningen, fabelachtige tekeningen en romantische schilderijen. En vergeet vooral niet het gebouw te bewonderen. Nergens anders in de wereld vind je zo’n authentiek 18de-eeuws museum als hier. Het is alsof je in een tijdmachine stapt. In de moderne vleugel zijn steeds wisselende tentoonstellingen. Soms over kunst, soms over wetenschap. Altijd boeiend. In mei 2017 is het oude laboratorium van Nobelprijswinnaar Lorentz geopend. Stap hier in de voetsporen van professor Einstein en Lorentz en zie Teylers topstuk, de Grote Elektriseermachine, tot leven komen.

Contact

Teylers Museum

Spaarne 16

2011 CH Haarlem

023 516 09 60

10:00 - 17:00


www.teylersmuseum.nl

Beeld: Charles Howard Hodges (1764-1837), A.J.B. Wattendorff op vijfjarige leeftijd, 1832, Collectie Haags Historisch Museum.

Vergelijkbaar aanbod