U bespaart€ 14,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op
Het Teylers Museum opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele informatie en openingstijden.

Teylers Museum

Bezoek het Museum van de Verwondering en kom alles te weten over fossielen, mineralen, instrumenten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen.


Dinomakers

31 januari t/m 23 augustus 2020

Elke generatie kinderen raakt gefascineerd door dinosaurussen. Maar het beeld van deze uitgestorven wezens is door de jaren heen nogal veranderd. Van dino’s met schubben tot dino’s met veren. Van log en traag tot snelle renners. En dat gekke uitsteeksel dat aanvankelijk op de neus van de iguanodon werd afgebeeld, bleek uiteindelijk zijn duim. In Dinomakers krijg je een overzicht van twee eeuwen paleokunst: de spannende, verrassende en soms controversiële verbeelding van dino’s en ander prehistorisch leven door kunstenaars en wetenschappers. Fossielen, schilderijen, tekeningen, toverlantaarnplaatjes, films en modellen: verwonder je over de enorme verbeeldingskracht van de dinomakers en ontdek hoe hun creaties steeds veranderen. 

Over Teylers Museum

Teylers is hét museum van de Verwondering. Al sinds 1784 is dit de plek om je verbazen en verwonderen over eeuwenoude fossielen, schitterende stenen, vernuftige apparaten, kostbare boeken, fascinerende munten en penningen, fabelachtige tekeningen en romantische schilderijen. En vergeet vooral niet het gebouw te bewonderen. Nergens anders in de wereld vind je zo’n authentiek 18de-eeuws museum als hier. Het is alsof je in een tijdmachine stapt. In de moderne vleugel zijn steeds wisselende tentoonstellingen. Soms over kunst, soms over wetenschap. Altijd boeiend.

Contact

Teylers Museum

Spaarne 16

2011 CH Haarlem

023 516 09 60

10:00 - 17:00


www.teylersmuseum.nl

Beeld: Mark Witton - Europasaurus Holgeri, 2017.

Vergelijkbaar aanbod