U bespaart€ 16,- per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig tijdens What a Genderful World
de actie is alleen geldig aan de kassa van het museum
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Thuisblijftips van het Tropenmuseum

Maak elke week een reis over de wereld met het Tropenmuseum! Laat je creativiteit zien bij allerlei wereldse activiteiten zoals het maken van een amulet, het vouwen van origamibloemen en het maken van wereldse gerechten en spelletjes. Bekijk alle tips hier.

Tropenmuseum

Het Tropenmuseum maakt nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit in de wereld.

What a Genderful World

11 oktober t/m 23 augustus 2020

Gender is een hot topic: gendervrije wc’s, NS met ‘beste reizigers’ en de HEMA zonder jongens- of meisjeslabels. Maar wist je ook dat wat we als mannelijk of vrouwelijk zien grotendeels cultureel bepaald is? In een festival-achtige setting duik je in de wereld van gender en ontdek je hoe dit wereldwijd geuit en beleefd wordt.  Op Fiji dragen politiemannen een rok. In het Westen is roze pas sinds de jaren ’50 een meisjeskleur. Hij en zij bestaan niet in de Turkse taal. En naast mannelijk en vrouwelijk kent Mexico een derde gender: muxe. Dit en meer laat de tentoonstelling zien aan de hand van collectie, fotokunst, mode en persoonlijke verhalen.   

Over het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum maakt nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit in de wereld. Universele thema’s als rouwen, vieren, versieren, vechten en bidden, laten zien dat er wereldwijd verschillen maar ook overeenkomsten zijn. Dit wordt verhalend en met muziek uitgelegd.

Contact

Tropenmuseum

Linneausstraat 2

1092 CK Amsterdam

0880042800

10:00 - 17:00


www.tropenmuseum.nl

Beeld: What a Genderful World, Tropenmuseum - Campagnebeeld

Vergelijkbaar aanbod