U bespaart € 16,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig in juli en augustus 2020
reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Tropenmuseum

Het Tropenmuseum maakt nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit in de wereld.

What a Genderful World

11 oktober t/m 23 augustus 2020

Gender is een hot topic: gendervrije wc’s, NS met ‘beste reizigers’ en de HEMA zonder jongens- of meisjeslabels. Maar wist je ook dat wat we als mannelijk of vrouwelijk zien grotendeels cultureel bepaald is? In een festival-achtige setting duik je in de wereld van gender en ontdek je hoe dit wereldwijd geuit en beleefd wordt.  Op Fiji dragen politiemannen een rok. In het Westen is roze pas sinds de jaren ’50 een meisjeskleur. Hij en zij bestaan niet in de Turkse taal. En naast mannelijk en vrouwelijk kent Mexico een derde gender: muxe. Dit en meer laat de tentoonstelling zien aan de hand van collectie, fotokunst, mode en persoonlijke verhalen.   

Over het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum maakt nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit in de wereld. Universele thema’s als rouwen, vieren, versieren, vechten en bidden, laten zien dat er wereldwijd verschillen maar ook overeenkomsten zijn. Dit wordt verhalend en met muziek uitgelegd.

Contact

Tropenmuseum

Linneausstraat 2

1092 CK Amsterdam

0880042800

10:00 - 17:00


www.tropenmuseum.nl

Beeld: What a Genderful World, Tropenmuseum - Campagnebeeld

Vergelijkbaar aanbod