U bespaarttot € 26,- op de entree
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let op2 personen gratis-actie is geldig t/m 30 juni 2019
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Van Abbemuseum

Dit museum is, met een collectie van ruim 3000 kunstwerken, een van de meest toonaangevende musea op het gebied van hedendaagse kunst in Europa.

The Making of Modern Art

t/m 3 januari 2021

Wat is moderne kunst? En welke kunstenaars hebben de grootste rol gespeeld in de ontwikkeling van moderne kunst? In de langlopende tentoonstelling The Making of Modern Art presenteert het Van Abbemuseum een experimentele ‘making of’ van het klassieke beeld van moderne kunst. Aan de hand van meesterwerken van Mondriaan, Picasso en Kadinsky uit de eigen collectie neemt het museum de bezoeker mee op een reis door allerlei moderne kunststromingen. In een serie bijzondere stijlkamers laat het museum zien welke rol musea, verzamelaars en invloedrijke tentoonstellingen hebben gespeeld bij de vorming van het moderne canon. Daarnaast laat de tentoonstelling zien hoe moderne kunst onderdeel is van de huidige moderne wereld, met al haar technologische ontwikkelingen en vooruitstrevende concepten. De acht zalen stellen elk een bepaalde tijd of locatie centraal, waardoor de bezoeker steeds een frisse blik krijgt op het begrip moderne kunst.

EINDHOVEN DOET MEE AAN DE NS-ACTIE, KLIK HIER

Over het Van Abbemuseum

In het Van Abbemuseum zijn sleutelwerken van Picasso, Chagall, Lissitzky en Körmeling te bekijken. Het museum stelt op een experimentele manier vragen over kunst en samenleving, waardoor bezoekers worden geprikkeld om hier ook over na te denken.

Contact

Van Abbemuseum

Bilderdijklaan 10

5611 NH Eindhoven

040 - 238 10 00

11:00 - 17:00


www.vanabbemuseum.nl

Beeld: Peter Cox

Vergelijkbaar aanbod