U bespaart€ 13,- per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let opalleen geldig aan de kassa van het museum
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Van Abbemuseum

Dit museum is, met een collectie van ruim 3000 kunstwerken, een van de meest toonaangevende musea op het gebied van hedendaagse kunst in Europa.

Eindhoven bezet - 75 tastbare herinneringen


31 augustus t/m 10 mei 2020

Dit jaar viert de stad Eindhoven 75 jaar vrijheid. Er wordt er met een uitgebreid programma stil gestaan bij de bevrijding in 1944. Verschillende tentoonstellingen in het Van Abbemuseum maken deel uit van dit programma, waaronder Eindhoven bezet. 75 tastbare herinneringen. Te zien zijn 75 voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog die verhalen vertellen van de bezetting en de bevrijding van Eindhoven. Veel van de voorwerpen komen uit privéverzamelingen van Eindhovenaren, waaronder een Philips knijpkat, een teddybeer en een kookboek met de opdracht 'in sobere tijden'. Ook presenteert de tentoonstelling het resultaat van jarenlang bodemonderzoek naar bominslagen als gevolg van het Sinterklaasbombardement in 1942 en het 19 september bombardement in 1944. Daarnaast staat de tentoonstelling stil bij de geschiedenis van het Van Abbemuseum zelf en de rol die het museum speelde ten tijde van de bezetting en de bevrijding.

EINDHOVEN DOET MEE AAN DE NS-ACTIE, KLIK HIER

Over het Van Abbemuseum

In het Van Abbemuseum zijn sleutelwerken van Picasso, Chagall, Lissitzky en Körmeling te bekijken. Het museum stelt op een experimentele manier vragen over kunst en samenleving, waardoor bezoekers worden geprikkeld om hier ook over na te denken.

Contact

Van Abbemuseum

Bilderdijklaan 10

5611 NH Eindhoven

040 - 238 10 00

11:00 - 17:00


www.vanabbemuseum.nl

Beeld: Marcel de Buck VAM, Ooggetuigen van strijd.

Vergelijkbaar aanbod