U bespaart€ 19,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op
Het Van Gogh Museum opent de deuren vanaf 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele openingstijden.

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft de grootste verzameling werken van Van Gogh ter wereld. Let op! Tickets voor het Van Gogh Museum zijn alleen online verkrijgbaar. Bestel uw tickets hier.


In the Picture

21 februari t/m 30 augustus 2020


Een portret vertelt meer dan je in eerste instantie denkt. Welk beeld wilden kunstenaars als Vincent van Gogh, Edvard Munch, Charley Toorop en Paul Cézanne neerzetten met hun portretten? In the Picture laat zien dat een portret meer vertelt dan je in eerste instantie denkt. Schildert de kunstenaar naar de werkelijkheid? Of naar een zorgvuldig gekozen illusie van die werkelijkheid? De 19de-eeuwse kunstenaar zoekt steeds de balans tussen verhullen en onthullen, verleiden en misleiden, bevestigen en verrassen. De tentoonstelling toont een topselectie van grote namen en nieuwe gezichten. De zelfportretten van Vincent van Gogh worden samengebracht met kunstenaarsportretten van onder anderen Edvard Munch, Charley Toorop, Gustave Courbet, Paul Cézanne en Helene Schjerfbeck. Daarnaast reageren ook moderne en hedendaagse kunstenaars als Francis Bacon en Julian Schnabel op de zelfportretten van Van Gogh.

De VIP-KAART is voor alle deelnemers van de BankGiro Loterij. Heeft u deze (nog) niet ontvangen of bent u 'm kwijt? Vraag dan gratis een nieuwe kaart aan.

Over het Van Gogh Museum

Ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 750 brieven van Van Gogh zijn te zien in het Van Gogh Museum, waaronder de Zonnebloemen, De aardappeleters, Tuin met geliefden, De slaapkamer en ook zijn bekende zelfportret. Dit museum vertelt als geen ander het verhaal van de wereldberoemde Nederlandse schilder.

Contact

Van Gogh Museum

Museumplein 6

1071 DJ Amsterdam

020 570 52 00

09:00 - 18:00


www.vangoghmuseum.nl

Beeld: Vincent van Gogh, 'Zelfportret met verbonden oor,' 1889. Olieverf op doek, 60,5 × 50 cm. The Samuel Courtauld Trust, The Courtauld Gallery, Londen.

Vergelijkbaar aanbod