U ontvangt25% korting aan de kassa
Op max.4 tickets per VIP-KAART
Reguliere prijs€ 9,50
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Waterliniemuseum

Cultuur, natuur en geschiedenis komen samen op Fort bij Vechten, één van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.


Sterk Water

In deze permanente tentoonstelling kom je via een interactieve ontdekkingstocht alles te weten over de waterlinie. Aan de hand van persoonlijke verhalen en belevenissen ontdek je de kracht van het water en de relatie tussen ons land en water. Zo vertelt (prins) Maurits over het briljante idee dat hij in 1589 kreeg, neemt een boerin je mee in haar persoonlijke leven in het Rampjaar 1672 en toont de soldaat je de zwakke plekken van de linie in 1794. Neem ook een kijkje door een van de virtual-reality brillen om zo over de waterlinie heen te vliegen!

Over het Waterliniemuseum

Waterlinies zijn een typisch Nederlands verdedigingssysteem. Aaneengesloten polders werden onder water gezet waardoor zwaar geschut wegzakte en het tegelijkertijd te ondiep was om te bevaren. De vijftig meter lange openluchtmaquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie laat precies zien hoe dit werkt. Wilt u het onder water zetten écht ervaren? Zet dan de virtual reality-bril op en maak een parachutesprong over de waterlinie! 


Contact

Waterliniemuseum

Achterdijk 12

3981 HB Bunnik

030 - 656 5285

10:00 - 17:00


www.waterliniemuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod