U bespaart€ 9,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Westfries Museum

Het museum is gehuisvest in één van de mooiste monumenten van Hoorn, pal aan het centrale stadsplein de Roode Steen. Ontdek hier alles over de Gouden Eeuw in meer dan 25 ingerichte stijljamers met schilderkunst, porselein en zilverwerk.


Janssens & Koerten

8 maart t/m 27 september 2020

Een magische en uitdagende tentoonstelling van papier: dat is ‘Janssens & Koerten - Geknipt voor de kunst’ in het Westfries Museum in Hoorn. Eline Janssens, beeldend kunstenaar en tentoonstellingsmaker laat zich hierin inspireren door leven en werk van de 17e-eeuwse knipkunstenaar en multitalent Joanna Koerten. Janssens creëert met nieuw werk een bijzonder inkijkje in het leven van Koerten: ze tovert een nieuwe wereld rondom de kunst van het knippen, waarbij de bezoeker wordt uitgedaagd om actief mee te doen.

Over het Westfries Museum

Het Westfries museum is gevestigd in het oude Statencollege, een statig Rijksmonument. De monumentale huisvesting geeft het museum een bijzonder karakter. Het museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw in meer dan 25 ingerichte stijlkamers met schilderkunst, porselein, glas- en zilverwerk. U stapt door de poorten van het 17de-eeuwse monument en wandelt de Gouden Eeuw binnen.

Contact

Westfries Museum

Roode Steen 1

1621 CV Hoorn

0229 280022

11:00 - 17:00


www.wfm.nl

Beeld: Janssens & Koerten Geknipt voor de kunst, Foto: Westfries Museum, Eline Janssens.

Vergelijkbaar aanbod