U bespaart€ 10,50 per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
Let op
Het Zeeuws maritiem muZEEum opent de deuren op 2 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele informatie en openingstijden.

Zeeuws maritiem muZEEum

In het Zeeuws maritiem muZEEum beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over schatten en ontdekkingen.

Bezetting verbeeld

t/m december 2020

Beleef de oorlog door de ogen van een jongen en bekijk de de tentoonstelling met werk van Cees van der Burght aan de hand van een gratis familiegidsje (vanaf 9 jaar). Cees van der Burght heeft een enorme en veelzijdige collectie nagelaten. Vele tekeningen, schilderijen en maquettes tonen hoe Cees van der Burght als jongen de bezettingstijd heeft beleefd. De expositie is bijna te beschouwen als een documentaire over Vlissingen in de Tweede Wereldoorlog. Van der Burght groeide op in Vlissingen in de oorlogsjaren. Meteen na het uitbreken van de WO II stort er al een gevechtsvliegtuig neer in de Verkuijl Quakkelaarstaat, een paar honderd meter van zijn huis. De gebeurtenissen in Vlissingen tijdens de bezetting maken grote indruk op hem. Het drukt een stempel op zijn leven. Vaak zit hij tussen de puinhopen te schetsen. Van speelgoed of school is in deze periode nauwelijks sprake. Door te tekenen kan Cees de indrukken die hij opdoet verwerken.


Over het Zeeuws maritiem muZEEum

Het muZEEum beheert voor Zeeuwse begrippen een relatief grote collectie, met bijna 20.000 voorwerpen van verschillende eigenaren. De collectie is voornamelijk historisch en maritiem van aard. De zee-archeologische collectie is qua omvang en variëteit één van de belangrijkste in Nederland.

Contact

Zeeuws maritiem muZEEum

Nieuwendijk 11

4381 BV Vlissingen

10:00 -17:00


www.muzeeum.nl

Vergelijkbaar aanbod