U bespaart€ 11,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opde actie is alleen geldig aan de kassa van het museum
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum is gevestigd in de Abdij in het centrum van Middelburg en beheert een diverse verzameling van Zeeuws erfgoed. Van wereldberoemde 16e-eeuwse wandtapijten tot uitbundige Zeeuwse mode en hedendaagse kunst. 

Nooit meer Werken

27 april 2019 t/m 6 september 2020

Neem deze zomer in Zeeland de tijd voor bezinning over werk en vrije tijd. Vanaf april 2019 presenteert het Zeeuws Museum een tentoonstelling over werk: toen, nu en straks. In de zomer trekt het museum de provincie in en opent twee tijdelijke buitenlocaties in Vlissingen en Breskens. Het Zeeuws Museum stelt zich een wereld voor waarin werken niet meer de belangrijkste structuur vormt waarop ons leven en onze omgeving zijn ingericht. Werk verandert voor iedereen in rap tempo: flex wordt de norm en machines gaan de mens in steeds meer beroepen aanvullen of vervangen. In de toekomst speelt werk voor jong en oud een nieuwe rol. Aan de hand van acht kunstwerken wordt de betekenis van werk onderzocht. Ze laten verschillende strategieën zien om met de verandering van werk om te gaan: het ene roept op tot verzet, het andere probeert het systeem te hacken of bereidt ons voor op een leven na het werk. Weer een ander laat zien hoe we de herinnering aan werk levend houden in rituelen.

Over het Zeeuws Museum

Leer alles over de Zeeuwse identiteit en cultuur in het Zeeuws Museum. In de permanente tentoonstelling 'Dit is Zeeland', wars van chronologie en conventies, ziet u vele perspectieven op de cultuur en geschiedenis van provincie. Honderden collectiestukken vertellen een verhaal over Zeeuwen door de eeuwen heen. Levens op het (ei)land en op zee, in vrede en in oorlog, aan de macht en in de luwte, leeg en overbevolkt.

Contact

Zeeuws Museum

Abdij 3 4

4331 BK Middelburg

0118 65 30 00

11:00 - 17:00


www.zeeuwsmuseum.nl

Beeld: Jaap Scheeren

Vergelijkbaar aanbod