U bespaart € 11,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let opreserveer online een tijdslot
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan contact op met het museum.

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum is gevestigd in de Abdij in het centrum van Middelburg en beheert een diverse verzameling van Zeeuws erfgoed. Van wereldberoemde 16e-eeuwse wandtapijten tot uitbundige Zeeuwse mode en hedendaagse kunst. 

Wonderkamers

Op de zolder van het Zeeuws Museum vormen de Wonderkamers een wereld in het klein. In drie kabinetten worden meer dan 200 Zeeuwse en exotische voorwerpen tentoongesteld. Elk object met een eigen geschiedenis, een eigen verhaal. In de Wonderkamers staat de relatie tussen kunst en wetenschap centraal. Alle voorwerpen zijn ooit verzameld, gemaakt en/of gebruikt door bekende en minder bekende Zeeuwen. Zo is er een stapeltje in leer gebonden boeken te zien, dat een kastje blijkt te zijn waarin preparaten van vlinders worden bewaard. Ook is er een maanwijzer die in 1783 ontworpen is door Henricus Schortinghuis, een predikant uit Koudekerke, die de omloop van de maan om de aarde bestudeerde.

De Wonderkamers dagen bezoekers uit om buiten de kaders te denken, op een andere manier te kijken en vragen te stellen. De kamers nodigen uit stil te staan bij het ontwerp van de Chinese dekselvaas, maar ook bij het productieproces van porselein. Hoe moeilijk is het om zo’n vaas van meer dan een meter hoog heel uit de oven te krijgen? En wat is bijvoorbeeld het verhaal achter het hersenkoraal?

Over het Zeeuws Museum

Leer alles over de Zeeuwse identiteit en cultuur in het Zeeuws Museum. In de permanente tentoonstelling 'Dit is Zeeland', wars van chronologie en conventies, ziet u vele perspectieven op de cultuur en geschiedenis van provincie. Honderden collectiestukken vertellen een verhaal over Zeeuwen door de eeuwen heen. Levens op het (ei)land en op zee, in vrede en in oorlog, aan de macht en in de luwte, leeg en overbevolkt.

Contact

Zeeuws Museum

Abdij 3 4

4331 BK Middelburg

0118 65 30 00

11:00 - 17:00


www.zeeuwsmuseum.nl

Beeld: Maanwijzer ontworpen door Henricus Schortinghuis, 1783 (inkt en potlood op papier)Zeeuws Museum, collectie Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen / Zeeuws Genootschap - Beschermd Cultureel Erfgoed volgens de Erfgoedwet 2016. Fotograaf: Ivo Wennekes

Vergelijkbaar aanbod