U bespaarttot € 18,- op de entree
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Zuiderzeemuseum

Hier komen de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk het in 1932 veranderde in het IJsselmeer.

Leven van de wind

29 maart 2019 t/m zondag 27 oktober 2019

Maak kennis met Grietje en haar gezin en ontdek hoe het leven er werkelijk aan toeging in het Zuiderzeegebied in 1919. Vrouwen hielden in hun eentje het huishouden draaiende, mannen liepen grote risico’s op zee en vaak waren er veel ouderen en zieken om voor te zorgen in de kleine dorpjes. Leven van de wind vormt in 2019 de rode draad in het Zuiderzeemuseum. Zo stap je binnen in het roerige huishouden van Grietje, ontdek je hoe het is om voor vier kinderen te zorgen in arme tijden en hoe het leven is zonder WC, elektriciteit en WIFI. Rondom de tentoonstelling organiseert het museum een uitgebreid randprogramma met verschillende activiteiten voor jong en oud. Leer zelf kleding maken, steek de handen uit de mouwen en geniet van de wind van de Zuiderzee!

Over het Zuiderzeemuseum

Met meer dan honderdveertig historische gebouwen uit plaatsen rond de voormalige Zuiderzee, is het buitenmuseum een dorp op zich. Bezoek het postkantoor, maak kennis met de bewoners van Urk en help mee met de oude ambachten. 

Contact

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12 22

1601 LA Enkhuizen

0228 35 11 11

10:00 - 17:00


www.zuiderzeemuseum.nl

Beeld: Maarten Schets

Vergelijkbaar aanbod