OP=OP

Museum Rijksmuseum van Oudheden Leiden 28 okt

Nineveh in Rijksmuseum van Oudheden

Nineveh
Hoofdstad van een wereldrijk

Nineveh neemt u mee naar de bloeitijd van het grootse Assyrische rijk, gelegen in het huidige Noord-Irak. Residentie van de machtige koningen, stad van de profeet Jonas, lange tijd onvindbaar voor archeologen, nu opnieuw door oorlog beschadigd. Laat u overweldigen door de archeologische rijkdommen, afkomstig uit internationale musea, die voor het eerst sinds hun ontdekking weer samen zijn. 

2700 jaar geleden was Nineveh een wereldstad omringd met kilometerslange muren, doolhof van straatjes en weelderige paleistuinen vol exotische planten. Bewonder o.a. de tientallen reliëfs uit de paleizen, imposante beelden van de gevleugelde stieren, een gouden dodenmasker, kleitabletten uit de oudste bibliotheek ter wereld, - van koning Assurbanipal, zeldzaam ivoren inlegwerk, wapentuig en sieraden. Speciaal voor de tentoonstelling zijn enkele verloren gegane reliëfs uit een van de meest bijzondere paleizen van Nineveh in 3D gereconstrueerd.

Deelnemers van de BankGiro Loterij zijn op zaterdag 28 oktober van harte welkom in het Rijksmuseum van Oudheden om de tentoonstelling Nineveh en het museum te bezoeken.

U bent vanaf 16.00 uur welkom in het museum. Als het museum om 17.00 uur dicht gaat mogen de deelnemers van de BankGiro Loterij exclusief tot 20.00 uur in het museum blijven!

Het volgende programma wordt u op zaterdag 28 oktober tussen 16.00 en 20.00 uur aangeboden:

 • De première van de nieuwe spectaculaire projectie op de Egyptische tempel, mogelijk gemaakt door úw deelname aan de BankGiro Loterij.
 • Korte rondleidingen door de tentoonstelling Nineveh
 • Workshop kleitabletten maken. Na afloop krijgt u uw eigen kleitablet mee naar huis.
 • Workshop helden & godinnen tekenen.
 • Audiotour voor Nineveh, de afdeling Egypte en de afdeling Klassieke Wereld
 • Per persoon ontvangt u 2 consumptiemunten voor een hapje en een drankje

   Ja, ik wil naar de exclusieve avondopenstelling!

   Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen!

   Tijdens deze actie verloten wij 800x2 kaarten met een waarde van €20,- per kaart. Wegens te verwachte grote interesse in deze tentoonstelling verzoeken wij u alleen aan te melden als u zeker weet dat u aanwezig kunt zijn op zaterdag 28 oktober. Bekijk hier de actievoorwaarden.

   Praktische informatie

   Wat: Nineveh in Rijksmuseum van Oudheden
   Waar: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden, Rapenburg 28
   Wanneer: 28 oktober 2017
   Actievoorwaarden: OP=OP

   Vergelijkbaar aanbod

   © 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust