Gratis

Museum Amsterdam Museum Amsterdam

Amsterdam Museum

Maak kennis met vijf eeuwen Amsterdamse geschiedenis.

1001 vrouwen in de 20ste eeuw

 t/m 10 maart

Duik in het leven van bijna 200 bekende en minder bekende vrouwen die, ieder op hun eigen manier, een rol hebben gespeeld in de twintigste eeuw. Ontdek wat hen zo bijzonder maakt. Sommige vrouwen zijn beroemd of juist berucht, anderen nauwelijks bekend. Het waren politica’s, feministen, wetenschapsters, zusters, onderwijzeressen, sportvrouwen, directrices of vrijheidsstrijdsters. Ze deden iets voor het eerst, of ze deden iets het best. Ze streden voor rechten, ze veroverden het publieke domein, ze zaten in het verzet, of juist bij de NSB, ze pleegden aanslagen, ze excelleerden in vormen van kunst of ze wilden de wereld veranderen. Aansluitend ziet u in de tentoonstelling Gewoon stoer! 80 portretten van vrouwen van nu met een bijzonder levensverhaal, vastgelegd door Sacha de Boer.

Over het Amsterdam Museum

Van Johan Cruijff tot Rembrandt en De Wallen tot de coffeeshops: dat is Amsterdam in een notendop. In dit museum leert u alles over de waterrijke handelsstad. Een veelzijdige stad waar creativiteit, ondernemerschap, burgerschap en vrij denken centraal staan.

Informatie

U bespaart € 15,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig aan de kassa
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Amsterdam Museum
Adres: Kalverstraat 92, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 523 18 22
Website: www.amsterdammuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust