Gratis

Museum Anne Frank Huis Amsterdam

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht is een monument ter gedachtenis aan Anne Frank en haar familie. In 1940 verhuisde Otto Frank zijn bedrijven naar Prinsengracht 263, waarna tijdens de oorlog in 1942 een schuilplaats werd ingericht op de eerste en tweede verdieping van het Achterhuis. Op 6 juli dat jaar dook het gezin Frank onder. De familie Van Pels volgt een week later. Na vier maanden komt Fritz Pfeffer er als achtste onderduiker bij.  

Op 4 augustus 1944 viel Oberscharführer Karl Silberbauer met enkele Nederlandse rechercheurs het pand binnen. Alle onderduikers werden gearresteerd.

Het dagboek van Anne werd gered door Bep Voskuijl en Miep Gies, die voor Otto Frank werkten. Alleen vader Otto keerde na de oorlog terug en zette het bedrijf tot 1953 voort. Het dagboek en het verhaal van Anne is over de hele wereld bekend.

De Anne Frank Stichting werd in 1957 opgericht met als doel de onderduikplek van Anne Frank te beheren en openstellen en Annes levensverhaal wereldwijd onder de aandacht te brengen.. Jaarlijks komen 1,3 miljoen bezoekers naar de plek waar de familie Frank ondergedoken zat. Aan de hand van citaten, foto’s, filmpjes en originele voorwerpen wordt  het verhaal van Anne Frank op bijzondere wijze verteld.

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u voor één persoon gratis toegang tot dit museum. Vi
a www.annefrank.org kunt u vooraf een online ticket met tijdslot boeken (€ 0,50 reserveringskosten, per ticket). Kies in de boeking voor de optie 'BankGiro Loterij VIP-KAART'. Let op! Reserveer tijdig online. In verband met de verbouwing van het Anne Frank Huis is er per tijdslot slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Beeld: Cris Toala Olivares

Praktische informatie

Locatie: Anne Frank Huis
Adres: Prinsengracht 267, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 556 71 00
Website: www.annefrank.org

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust