Gratis

Museum Bonnefantenmuseum Maastricht

Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum is de plek in Maastricht waar hedendaagse en oude kunst elkaar vinden.

The Death of Melanie Bonajo

t/m 28 oktober

The Death of Melanie Bonajo is het eerste museale retrospectief van de bevlogen en eigenzinnige Nederlandse kunstenaar Melanie Bonajo. Haar video-installaties hebben als hoofdthema Hebzucht. Bonajo schetst een kritiekloze samenleving die als hoofddoel consumeren heeft. De titel van de tentoonstelling klinkt misschien dramatisch, maar om inzicht te krijgen over de wereld, moet je volgens Bonajo sterven om herboren te worden. Bij de wedergeboorte kun je jezelf opnieuw uitvinden en vormgeven. Op de weg die de bezoeker aflegt door de tentoonstelling staat de elf symbool voor het verschil maken. Stap voor stap wordt de bezoeker meegenomen in ‘de ander’, waarbij hij soms vergeet hoe anders de ander eigenlijk is.


Over het Bonnefantenmuseum

Van middeleeuwse sculpturen en Italiaanse schilderkunst uit de 16e eeuw tot hedendaagse Minimal Art en Arte Povera: u ziet het in het Bonnefantenmuseum. Daarnaast focust het museum zich op jonge opkomende kunstenaars uit de Eu-regio, een samenwerkingsverband tussen 130 Nederlandse en Duitse steden.

Informatie

U bespaart € 12,50
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op enkel op vertoon van uw VIP-KAART

Beeld: © Melanie Bonajo

Praktische informatie

Locatie: Bonnefantenmuseum
Adres: Avenue Ceramique 250, Maastricht
Telefoonnummer: 043 329 01 90
Website: www.bonnefanten.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust