2 PERSONEN GRATIS

Museum Centraal Museum Utrecht

Centraal Museum

Van Gerrit Rietveld tot Dick Bruna en van Viktor & Rolf tot het eeuwenoude Utrechtse schip: kunst uit Utrecht staat in dit museum centraal.

MOED: Wat niet gezien wordt

16 februari t/m 30 juni 2019

Wat betekent diversiteit en hoe kan een museum daarmee aan de slag? In de laatste jaren is de culturele sector druk bezig om musea te transformeren in plekken waar iedereen zich welkom voelt, ongeacht het opleidingsniveau, gender of culturele achtergrond. Samen met MOED, het Museum of Equality and Difference, presenteert het Centraal Museum een breder en inclusiever perspectief op de collectie. De cultuurkritische onderzoeksgroep van MOED bestaat uit een divers samengesteld team dat op een verfrissende wijze naar de collectie heeft gekeken. Aan de hand van verschillen werken van zowel binnen-en buitenlandse artiesten zet de tentoonstelling diverse perspectieven centraal en vult deze aan met nieuwe stemmen van buitenaf.

Utrecht doet mee aan de ns-actie, klik hier

Over het Centraal Museum

Ruim 50.000 objecten vormen de collectie van het Centraal Museum, onderverdeeld in vijf verschillende deelcollecties: stadsgeschiedenis, oude kunst, moderne en hedendaagse kunst, toegepaste kunst en mode. Het museum heeft onder andere de grootste collectie Rietveld-objecten ter wereld en het originele atelier van Dick Bruna.

Bestelinformatie

U bespaart tot € 27,- op de entree
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let op 2 personen gratis-actie is geldig t/m 30 juni 2019
eventueel extra kosten tijdens tijdelijke
tentoonstellingen
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAARTBeeld: Nola Hatterman, Piëta of Kruisafname van de zwarte Jezus, 1949

Praktische informatie

Locatie: Centraal Museum
Adres: Agnietenstraat 1, Utrecht
Telefoonnummer: 030 236 23 62
Website: www.centraalmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust