Gratis

Museum Cobra Museum Amstelveen

Cobra Museum

Moderne en hedendaagse kunst gaan hand in hand in het Cobra Museum.

Eugène Brands: van huiskamer tot heelal - t/m 27 mei

Eugène Brands de initiator van de eerste, roemruchte CoBrA-tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam in 1949. Het omvangrijke overzicht in het Cobra Museum – met meer dan honderd werken – is een reis langs de diverse periodes van Brands’ oeuvre, beginnend in zijn huiskamer en eindigend in het heelal. Daarbij komen onder meer aan bod: Brands’ surrealistische werk uit de jaren ’40, de CoBrA-periode, de kinderlijke figuratie van de jaren ’50, en zijn abstracte werk rond zowel aardse als kosmische thema’s.

Over het Cobra Museum

Liefhebbers van moderne kunst zijn bij het Cobra Museum aan het juiste adres. Dit Amstelveense museum neemt u mee langs de belangwekkende kunstwerken van Cobrakunstenaars zoals Karel Appel, Constant en Corneille. Daarnaast ziet u hedendaagse kunst, waarbij de nadruk ligt op kunstenaars en kunstgezelschappen die zich verweren tegen conservatisme en vernieuwing nastreven. Een gedachtegoed waar Cobra voor staat en die het museum in stand wil houden.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Cobra Museum
Adres: Sandbergplein 1, Amstelveen
Telefoonnummer: 020 547 50 50
Website: www.cobra-museum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust