10% korting

Overnachten De Drie Vlasbloemen Groningen
Sluit venster x

Voor De Drie Vlasbloemen in De Drie Vlasbloemen te Groningen kunt u telefonisch reserveren via 06 22 38 50 87 .

Ga naar www.erfgoedlogies.nl

De Drie Vlasbloemen

Rijksmonument De Drie Vlasbloemen staat aan een van de mooiste kades van de Groningse binnenstad en werd omstreeks 1350 gebouwd als woonpakhuis. In 1650 is het huis door de familie Vlasblom ingrijpend vergroot en verbouwd.

Hoog op de opvallende, witte voorgevel prijkt sindsdien een muursteen met daarop drie felle paarsblauwe vlasbloemen en daaronder de naam 'Vlasblom'. In de latere overdrachtsaktes komt de naam 'het huis met de drie vlasbloemen' met regelmaat voor.

Het pand is in 1898 gerenoveerd door de architect H.P. Berlage. In 2011 werd de laatste hand gelegd aan de uitermate ruime B&B suite.

De ruime, dubbele B&B suite bestrijkt de hele eerste verdieping en bestaat uit de Gele Kamer, De Zaal en een privé badkamer. De Gele Kamer is aan de achterzijde van het voorhuis. Deze lichte kamer is ingericht in 19e eeuwse stijl.

De Drie Vlasbloemen staat in de Binnenstad van Groningen aan de oever van de rivier A, nu Hoge der A geheten. Het is zonder twijfel één van de mooiste kades van deze Hanzestad. Tal van restaurants, winkels, terrassen, en dergelijke zijn op loopafstand.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 10% korting op de reguliere kamerprijzen vanaf
€ 150,- voor twee personen per nacht plus ontbijt en parkeerplek. Vermeld in het reserveringsverzoek duidelijk het gebruik van uw BankGiro Loterij VIP-KAART.

Praktische informatie

Locatie: De Drie Vlasbloemen
Adres: Hoge der A 7, Groningen
Telefoonnummer: 06 22 38 50 87
Website: www.erfgoedlogies.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust