Gratis

Museum De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen.

Meesterwerk Jeff Koons

t/m 8 april

In de serie Meesterwerk schitteren kunstwerken die zó bijzonder zijn dat ze bijna nooit worden uitgeleend: te kwetsbaar of de publiekslieveling van een museum. Een van de Gazing Ball Paintings die de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons sinds 2014 maakt, is het Meesterwerk 2018. Het kunstwerk, Gazing Ball (Perugino Madonna and Child with Four Saints), is een wonderbaarlijke combinatie van een met de hand opnieuw geschilderde versie van Madonna en kind met vier heiligen van de Italiaanse renaissanceschilder Perugino, en een gladde kobaltblauwe glazen bol. Doordat deze reflecteert wordt de bezoeker en haar omgeving meegezogen in het kunstwerk.

Over De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk, naast het Koninklijk Paleis op de Dam, is het gezicht van de stad. Deze kerk werd gebruikt voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, maar huist ook het graf van Michiel de Ruyter. Jaarlijks worden grote tentoonstellingen georganiseerd over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten.

Informatie

U bespaart € 9,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART

Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Erik en Petra Hesmerg

Praktische informatie

Locatie: De Nieuwe Kerk
Adres: Dam, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 626 81 68
Website: www.nieuwekerk.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust