Gratis

Museum De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk Amsterdam staat al decennia lang bekend om haar spraakmakende tentoonstellingen met kunst en fotografie over inspirerende personen, culturen en godsdiensten.

Het leven van Boeddha, de weg naar nu

16 september t/m 3 februari. Let op: u betaalt een toeslag van € 2,50

Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud én modern, komen spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk. De tentoonstelling vertelt het levensverhaal van de Boeddha. Hij werd in de vijfde eeuw v.Chr. als rijke prins geboren, maar koos op zijn 29ste radicaal voor een ander leven. Zijn levensfases staan symbool voor het boeddhisme en vormen het verhaal van de tentoonstelling: de geboorte, de ommekeer, de verlichting, de eerste leerrede en zijn overlijden. Bewonder een schat aan millennia-oude objecten en moderne kunst van onder andere Ai Weiwei en Yoko Ono. Speciaal voor de tentoonstelling is een bijzondere thangka, een rolschildering, beschikbaar gesteld uit de persoonlijke bezittingen van Zijne Heiligheid de Dalai Lama.


Over De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk, naast het Koninklijk Paleis op de Dam, is het gezicht van de stad. Deze kerk werd gebruikt voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en dit is de plek waar het graf van Michiel de Ruyter zich bevindt. Jaarlijks worden in deze kerk grote tentoonstellingen georganiseerd over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten.

Informatie

U bespaart € 15,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Voorbij de rij? Bestel hier uw tickets

Beeld: Michelangelo Pistoletto; Courtesy of the artist, Luhring Augustine, New York, Galleria Christian Stein, Milan, and Simon Lee Gallery, London / Hong Kong & Staande Boeddha, China, Noordelijke Wei-dynastie, eind 5de – begin 6de eeuw, Zandsteen, 239 x 115 x 33 cm, Collectie Ben Janssens, Londen

Praktische informatie

Locatie: De Nieuwe Kerk
Adres: Dam, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 626 81 68
Website: www.nieuwekerk.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust