Gratis

Museum Drents Museum Assen

Drents Museum

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireren ze jong en oud.

Iran - Bakermat van de beschaving

17 juni t/m 18 november

Het is alsof u rondstruint in een sprookjesachtige bazaar in Isfahan en op allerlei exclusieve koopwaar stuit. In deze grote archeologische tentoonstelling staat u oog in oog met circa 200 unieke vondsten uit Iran. Aan de hand van kleitabletten met spijkerschrift, gouden drinkbekers en sieraden, bronzen wapens en prachtig beschilderd aardewerk gaat u op reis door de Iraanse cultuurgeschiedenis, een duizelingwekkende periode van 7000 voor Christus tot 1700 na Christus. De objecten geven stuk voor stuk een beeld van de hoogontwikkelde cultuur, het raffinement en de rijkdom van de verschillende opeenvolgende Iraanse koninkrijken, één van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld.

Over het Drents Museum

Het Drents Museum vertelt over de rijke historie van de provincie Drenthe. Er zijn veenlijken te bekijken, zoals het Meisje van Yde en het Paar van Weerdinge, er zijn vondsten uit de trechterbekercultuur en in speciaal ingerichte stijlkamers kunt u zien hoe welgestelde Drentse families in de vorige eeuw leefden. Een onderdompeling in de Drentse cultuur en geschiedenis.

Informatie

U bespaart € 13,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Beeld: J. Collingridge

Praktische informatie

Locatie: Drents Museum
Adres: Brink 1, Assen
Telefoonnummer: 0592 37 77 73
Website: www.drentsmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust