Gratis

Museum Drents Museum Assen

Drents Museum

Het Drents Museum vertelt over de rijke historie van de provincie Drenthe. Er zijn veenlijken te bekijken, zoals het Meisje van Yde en het Paar van Weerdinge, er zijn vondsten uit de trechterbekercultuur te vinden en ook de oudste boot ter wereld is hier te zien.

The American Dream - t/m 27 mei 2018

Het Drents Museum en de Kunsthalle Emden (Duitsland) slaan de handen ineen voor de internationale kunsttentoonstelling 'The American Dream - Amerikaans Realisme 1945 – 2017'. De dubbeltentoonstelling – tegelijkertijd te zien in Assen en Emden – is een primeur voor Europa: het is de eerste keer dat zo’n uitgebreid overzicht van na-oorlogse Amerikaanse figuratieve kunst in Europa getoond wordt. 'The American Dream' biedt een spectaculair visueel overzicht van meer dan 200 kunstwerken van zowel bekende als minder bekende Amerikaanse kunstenaars, verdeeld over beide musea. Zo is er werk te zien van Amerikaanse topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close.

Over het museum

Het Drents Museum heeft een vaste collectie van figuratieve kunst, met name het noordelijk realisme. Werk van vertegenwoordigers van de vierde generatie van De Groep hangt hier, zoals van Henk Helmantel, Matthijs Röling, Sam Drukker, Douwe Elias en Barend Blankert. Inmiddels bestaat deze verzameling uit vele honderden werken en is het een van de belangrijkste collecties in Nederland op dit gebied.

In het Drents Museum kunt u ook terecht voor een collectie Nederlandse kunst- en kunstnijverheid van 1885 tot 1935, met werken van Chris Lebeau, Vincent van Gogh en Jan Toorop. In speciaal ingerichte stijlkamers kunt u in het Ontvangershuis zien hoe welgestelde Drentse families in de vorige eeuw leefden.Een onderdompeling in de Drentse cultuur en geschiedenis.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

B
eeld: J. Collingridge

Praktische informatie

Locatie: Drents Museum
Adres: Brink 1, Assen
Telefoonnummer: 0592 37 77 73
Website: www.drentsmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust