Gratis

Museum EYE Amsterdam

EYE Filmmuseum

Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres en wordt ook wel 'het filmgeheugen van Nederland' genoemd.

Ryoji Ikeda

15 september t/m 2 december

Beeldend kunstenaar en sleutelfiguur in de elektronische muziek Ryoji Ikeda staat bekend om zijn overweldigende live acts en geestverruimend audiovisueel werk. Speciaal voor Eye stelt Ikeda een spectaculaire beeld en geluid presentatie samen. Ikeda maakt gebruik van wiskunde, kwantummechanica, computerdata, geluid en licht. Hij vormt die om tot werken van een ongrijpbare kracht en schoonheid. Vaak verbeelden zijn kunstwerken de onzichtbare structuren en data die ons leven besturen. Met mathematische precisie brengt hij geluid en beeld terug tot de essentie of overstelpt hij de kijker met een visueel bombardement van data. Van pixels tot het universum: het allerkleinste en allergrootste komen samen in zijn werk.

Over EYE

In EYE Filmmuseum komt u ogen en oren te kort. De tentoonstellingen, filmzalen, het restaurant met weergaloos uitzicht en het prachtige gebouw zelf: elke hoek van EYE biedt een ander perspectief.

Bestelinformatie

U bespaart € 10,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Naar de film in EYE? Met uw VIP-KAART krijgt u korting. Kijk hier voor meer informatie.

Praktische informatie

Locatie: EYE
Adres: IJpromenade 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 - 589 14 00
Website: www.eyefilm.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

EYE Film
Film, Amsterdam

Bij EYE kunt u terecht voor de mooiste films. Hier ziet u zowel nieuwe bekroonde films als oude klassiekers.

Lees meer »

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust