Gratis

Museum Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Foam Fotografiemuseum

Van documentaire tot mode en van historisch tot eigentijds: in fotografiemuseum Foam komt het allemaal aan bod.

Masahisa Fukase

t/m 12 december

Het levenswerk van de Japanse fotograaf Masahisa Fukase (Hokkaido, 1934-2012) is ruim twintig jaar lang grotendeels ontoegankelijk gebleven als gevolg van een val waarbij de kunstenaar blijvende hersenschade opliep. Na zijn dood werden de archieven geleidelijk ontsloten, waarbij een weelde aan nooit eerder getoond materiaal werd aangetroffen. Foam presenteert een grootschalig retrospectief met originele prints. Behalve de toonaangevende serie Ravens, waarmee Fukase wereldberoemd werd, bevat de tentoonstelling belangrijke fotoreeksen, publicaties en documentatiemateriaal, daterend van begin jaren 60 tot 1992. Samen vormen de werken een bijzondere visuele biografie van een van de meest radicale en experimentele fotografen van de naoorlogse generatie in Japan.

Over Foam

Dit museum organiseert tentoonstellingen met zowel (internationaal) bekende als minder bekende fotografen. Het is een plek waar liefhebbers van fotografie, fotografen en anderen uit het vakgebied elkaar ontmoeten en inspireren. Ook buiten het museum organiseert Foam evenementen: op straat, in pop-up galerijen of op tournee in het buitenland.

Informatie

U bespaart € 11,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Beeld: Yto Barrada

Praktische informatie

Locatie: Foam Fotografiemuseum
Adres: Keizersgracht 609, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 551 65 00
Website: www.foam.org

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust