Gratis

Museum Fotomuseum Den Haag Den Haag

Fotomuseum Den Haag

Het Fotomuseum Den Haag is jongste museale instelling voor fotografie in Nederland. Het museum is onderdeel van het Gemeentemuseum Den Haag. 

Jan Banning

t/m 2 sep

Bekijk Jan Banning's schitterende series in zijn eerste grote oeuvreoverzicht. In 'Bureaucratics' zie je ambtenaren uit acht verschillende landen achter hun bureau; van een vrijwel lege hut in Liberia, tot aan kantoor in Texas gevuld met jachttrofeeën of tussen de stapels papier in India. Een ander bekende en indrukwekkende serie is 'Troostmeisjes'. Tussen 2007 en 2009 reisde Banning door Indonesië. Hij portretteerde vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door het Japanse leger werden gedwongen om als seksslaaf te werken. De inmiddels hoogbejaarde 'troostmeisjes' kijken in deze serie met een indringende blik in de camera. Banning won voor zijn werken onder andere een World Press Photo Award en maar liefst elf onderscheidingen in de Zilveren-Cameracompetitie.

Over het Fotomuseum Den Haag

In het Fotomuseum Den Haag ziet u tentoonstellingen over de meest uiteenlopende perioden, disciplines en genres van de fotogeschiedenis. Door deze brede aanpak – nationaal en internationaal, klassiek en hedendaags, zwart-wit en kleur, toegepast en autonoom – kunt u zich elke keer weer laten verrassen door het gevarieerde en hoogwaardige tentoonstellingsprogramma. 

Informatie

U bespaart € 9,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Overige info Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen
U hoeft niet langs de kassa, maar kan gelijk doorlopen

Praktische informatie

Locatie: Fotomuseum Den Haag
Adres: Stadhouderslaan 43, Den Haag
Telefoonnummer: 070 33 811 44
Website: www.fotomuseumdenhaag.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust