GRATIS

Museum Fries Museum Leeuwarden

Fries Museum

In het Fries Museum vertellen 173.000 voorwerpen het verhaal over de Friezen en hun provincie.

Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw

24 november 2018 t/m 17 maart 2019

Beleef een romantische reis langs het verleden van Nederland tijdens een bezoek aan Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw. In de tentoonstelling duikt u in het liefdesleven van Rembrandt, Saskia en de elite in de Gouden Eeuw. Van prille verliefdheid tot sprookjesachtige huwelijken, ontdek hoe de liefde al eeuwenlang zowel spannend als ingewikkeld is. Een van de topstukken in de tentoonstelling is het portret van Saskia dat Rembrandt na haar dood voltooide. Na een periode van ruim 250 jaar is het portret voor het eerst weer in Nederland te zien. De tentoonstelling is onderdeel van het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw, waarin het 350e sterfjaar van Rembrandt wordt geëerd met talloze landelijke activiteiten.

Over het Fries museum

Van de Friese terpen tot dubbelspion Mata Hari en van oude kostuums tot vrijheidsstrijder Grutte Pier: wie over de mens, cultuur, geschiedenis en kunst uit Friesland wil leren, is hier aan het juiste adres.

Informatie

U bespaart € 18,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
kies voor 'gratis toegang kortingspas'

Beeld: Ruben van Vliet

Praktische informatie

Locatie: Fries Museum
Adres: Wilhelminaplein 92, Leeuwarden
Telefoonnummer: 058 255 55 00
Website: www.friesmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust