Gratis

Museum Gemeentemuseum Den Haag Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum is een modern paleis voor de kunsten. Stap binnen in een betoverend gebouw, dwaal door schitterende daglichtzalen en ontdek het kunstwerk dat u persoonlijk raakt.

Glans en Geluk

8 september t/m 3 maart

Van vloeiende kalligrafie tot weelderige bloemenpracht, van geometrischesterpatronen tot oneindige arabesken en levensechte vogels en vissen. Aan de hand van zo’n 300 voorwerpen presenteert de tentoonstelling 'Glans en Geluk' de verbluffende ornamentiek van islamitische kunst uit de periode 900-1900. Het is een tentoonstelling vol pracht en praal waarbij de nadruk ligt op het ornamentele karakter van islamitische kunst en de verhalen over cultuur, traditie en ambacht.

Over Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag, ontworpen door H.P. Berlage, heeft de grootste Piet Mondriaan-collectie in haar bezit. U ziet de reis die Mondriaan maakte en die hem tot pionier van de moderne kunst maakte. In de andere zalen worden iconen uit de 20e eeuw tentoongesteld: van Picasso en Monet tot Kandinsky en Bourgeois. Voor hedendaagse kunstenaars als Marlene Dumas en Frank Stella is ook plek gemaakt. Niet te missen is uiteindelijk de Haagse School en de modecollectie die het museum in bezit heeft.

Bezoekinformatie

U bespaart € 15,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Overige info Vergeet u VIP-KAART niet mee te nemen
U hoeft niet in de rij te staan

Praktische informatie

Locatie: Gemeentemuseum Den Haag
Adres: Stadhouderslaan 41, Den Haag
Telefoonnummer: 070 - 338 11 11
Website: www.gemeentemuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust