Gratis

Museum Gemeentemuseum Den Haag Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum is een modern paleis voor de kunsten. Stap binnen in een betoverend gebouw, dwaal door schitterende daglichtzalen en ontdek het kunstwerk dat u persoonlijk raakt.

Richard Hutten - Zit!

t/m 19 augustus

Richard Hutten ontwerpt niet alleen stoelen, hij verzamelt ze ook. Sinds zijn afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven koopt hij bijzondere exemplaren of ruilt hij ze met bevriende ontwerpers voor een van zijn eigen ontwerpen. Inmiddels bestaat zijn collectie uit meer dan 100 zitobjecten; van prototypes tot de grote designklassiekers, van afstudeerwerken tot unieke modellen. Het Gemeentemuseum toont Huttens persoonlijke collectie samen met stoelen van zijn eigen hand zoals de Berlage stoel die is gebaseerd op de bekende salonstoel van architect Berlage.

Over Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag, ontworpen door H.P. Berlage, heeft de grootste collectie van Piet Mondriaan in haar bezit. U ziet de reis die Piet Mondriaan maakte en die hem tot pionier van de moderne kunst maakte. In de andere zalen worden iconen uit de 20e eeuw tentoongesteld: van Picasso en Monet tot Kandinsky en Bourgeois. Voor hedendaagse kunstenaars als Marlene Dumas en Frank Stella is ook plek gemaakt. Niet te missen is uiteindelijk de Haagse School en de modecollectie die het museum in bezit heeft.

Bezoekinformatie

U bespaart € 15,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Overige info Vergeet u VIP-KAART niet mee te nemen
U hoeft niet in de rij te staan

Praktische informatie

Locatie: Gemeentemuseum Den Haag
Adres: Stadhouderslaan 41, Den Haag
Telefoonnummer: 070 - 338 11 11
Website: www.gemeentemuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust