Gratis

Museum Groninger Museum Groningen

Groninger Museum

Aan de rand van de stad Groningen staat het opvallende Groninger Museum. Achter de gouden toren wacht u een collectie die vertelt over de cultuur en geschiedenis van de stad en de provincie.

David LaChapelle

t/m 28 oktober

David LaChapelle begon zijn carrière met fotograferen voor Andy Warhols tijdschrift Interview. Hij behoorde al snel tot de meest invloedrijke fotografen ter wereld. Zijn spectaculaire, kleurrijke en vaak controversiële portretten van beroemdheden zijn uitgegroeid tot symbolen van deze tijd, zoals de befaamde kerstkaarten van realitysterren The Kardashians. Deze eerste grote solotentoonstelling in Nederland bestaat uit ruim 70 werken en laten verschillende disciplines uit LaChapelle's oeuvre zien. Ook introduceert dit uitgebreide overzicht zijn nieuwste serie New World, waarin hij het 'onfotografeerbare' probeert te fotograferen in een zoektocht naar het paradijs. 

Over het Groninger Museum

De cultuur en geschiedenis van de stad en provincie vormen een belangrijk onderdeel van de collectie van het Groninger Museum. Daarnaast biedt het museum een collectie kunst en oudheden en zijn er vernieuwende tentoonstellingen voor een breed publiek te bezoeken. Vergeet tot slot ook vooral niet om naar het bijzondere gebouw zelf te kijken, want alleen daarom al is het Groningermuseum een bezoek waard!

Informatie

U bespaart € 15,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen op vertoon van uw VIP-KAART

Nog meer tips voor een dagje Gronigen?

Leuke tips over wat u nog meer kan doen met uw VIP-KAART? Bekijk dan onderstaande video De Gids of lees onze blog met daarin locaties die zeker het bezoeken waard zijn.

Praktische informatie

Locatie: Groninger Museum
Adres: Museumeiland 1, Groningen
Telefoonnummer: 050 366 65 55
Website: www.groningermuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust