20% korting

Theater Landelijke tour 17 jan - 11 apr
Sluit venster x

Hamlet, een operathriller

OPERA2DAY en het New European Ensemble presenteren Hamlet, een psychologische thriller zonder weerga. In een nieuwe, compacte versie van deze opera gaan opera en film samen.

Hamlet heeft alles wat je van een operaversie van Shakespeare’s toneelstuk mag verwachten. Het hof van koning Claudius verschijnt in al zijn decadentie op het toneel. We kunnen meeleven met de innerlijke strijd van de titelheld en huiveren bij de geestverschijning van zijn vermoorde vader. Bij de waanzinsscènes met Ophélie klinkt ontroerende muziek. Hamlet is voor zowel iedere opera- als Shakespeareliefhebber een ware ontdekking. 

Na de première was Hamlet een tijd lang een van de populairste opera’s. Bijna 150 jaar later baseert OPERA2DAY de muzikale interpretatie op partijen uit archieven en opnames uit die tijd. Met het New European Ensemble werkten ze eerder al succesvol samen in Dr. Miracle’s last illusion, een voorstelling die volgens de pers ‘spectaculair’ was (de Volkskrant) en ‘een hit’ (Theaterkrant).

Het verhaal in een notendop

Hamlet is de kroonprins van Denemarken. Hij gaat gebukt onder een zware last. Zijn vader, de koning, is onverwacht gestorven. Hamlet moet tot zijn verbijstering toezien hoe zijn moeder razendsnel hertrouwt met zijn oom Claudius, die de troon heeft ingenomen. De beeldschone Ophélie is verliefd op Hamlet. Het geluk zou in zijn leven kunnen terugkomen. Maar dan verschijnt zijn vader aan hem als geest. Hij onthult dat Hamlets oom en moeder hem uit de weg hebben laten ruimen. Hamlet kan nog maar aan één ding denken: wraak! Hij heeft geen oog meer voor Ophélie, die langzaam maar zeker wegzakt in waanzin. Hamlet krijgt zijn wraak maar komt dan voor de keuze te staan: verder leven als koning of sterven. To be or not to be. Mis het niet en boek snel uw tickets:

Tour


   Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 20% korting op de 1e en 2e rang. U kunt meerdere kaarten met korting bestellen. Kies uw theater uit de tour en gebruik de code: BGLO2D. Niet geldig in combinatie met andere kortingen of op reeds gekochte kaarten. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

   Praktische informatie

   Locatie: Landelijke tour
   Wanneer: 17 januari 2018
   Tot en met: 11 april 2018
   Website: www.opera2day.nl

   Vergelijkbaar aanbod

   © 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust