Gratis

Museum Hermitage Amsterdam

Hermitage

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische St. Petersburg. De historische banden tussen beide steden vormen de inspiratie voor dit veelbezochte museum.

Nu te zien: Classic Beauties

t/m 13 januari 2019. Voor Classic Beauties betaalt u een toeslag van € 2,50.

Heel Europa kijkt halverwege de achttiende eeuw met grote spanning naar de opgravingen in Italië. De schoonheid van de kunstschatten die bovenkomen, slaat in als een bom. Ze worden dé inspiratiebron voor kunstenaars, die de lichamelijke schoonheid van de klassieken herontdekken en perfectioneren. Het lokt een rage uit onder vele jonge aristocratische Europeanen: zij gaan op Grand Tour. Ze ondernemen een maandenlange reis naar Italië, in het bijzonder naar Rome. In de Eeuwige Stad ontmoeten Grand Touristen beroemde kunstenaars: Pompeo Batoni, Anton Raphael Mengs, Angelika Kauffmann en de beroemdste van allemaal, Antonio Canova.

Over de Hermitage

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische St. Petersburg. De historische banden tussen beide steden vormen de inspiratie voor dit museum. In uiteenlopende tentoonstellingen leert u zoal over Peter de Grote, de tsaar die Rusland moderniseerde, wereldberoemde impressionisten als Monet en Renoir maar ook over de antieke schatten van de legendarische Zijderoute.

Bestelinformatie

U bespaart € 18,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART


Beeld header: Anton Raphael Mengs, Parnassus, na 1761 © State Hermitage Museum, St Petersburg
Beeld ankeiler:
Antonio Canova, De Drie Gratiën, 1812–16 (detail) © Aurelio Amendola / State Hermitage Museum, St Petersburg

Praktische informatie

Locatie: Hermitage
Adres: Amstel 51, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 530 87 55
Website: www.hermitage.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust