Gratis

Museum Het Nieuwe Instituut Rotterdam

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam is het museum voor Architectuur, Design en Digitale Cultuur.

Dissident Gardens

t/m 23 september

De tuin is de plek om tot ontspanning te komen: met een boekje op het terras of schoffelend tussen de bloembedden. Maar het is ook de plek waar het verlangen van de mens om zijn omgeving te beheersen, botst met zijn fascinatie voor de wilde, ongerepte natuur. Daarnaast worden tuinen in de glastuinbouw ook bevolkt door niet-menselijke werkkrachten. Het Nieuwe Instituut onderzoekt in Dissident Gardens onze huidige verhouding tot de natuur, de invloed van technologie en de rol van de ontwerper als onderzoeker of activist. Hierbij worden hedendaagse vraagstukken zoals duurzaamheid, materialeninnovatie, de transitie van de ontwerper, evenals de impact van technologie op ons leven en onze leefomgeving aan de orde gesteld.

Over Het Nieuwe Instituut

Voor een van de grootste architectuurarchieven ter wereld moet bij Het Nieuwe Instituut zijn. Ook design en e-cultuur hebben een rol in het tentoonstellings- en onderzoekprogramma over onder andere landschap, materialen en interieur. Het instituut beheert en ontsluit ook cultureel erfgoed (waaronder het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw), stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debatprogramma’s in binnen- en buitenland.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Finders Keepers,
Johannes Schwartz.

Praktische informatie

Locatie: Het Nieuwe Instituut
Adres: Museumpark 5, Rotterdam
Telefoonnummer: 010 440 12 00
Website: www.hetnieuweinstituut.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust