Gratis

Museum Het Nieuwe Instituut Rotterdam

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam is het museum voor Architectuur, Design en Digitale Cultuur.

Speculatief Design Archief

19 oktober t/m 10 maart

Waar heeft het Nederlandse ontwerp op dit moment behoefte aan? ‘Dutch Design’ werd vanaf het einde van de jaren tachtig wereldwijd geroemd en geprezen. Maar hoe zit het vandaag de dag met de opslag van de verschillende Nederlandse ontwerpdisciplines en de digitale cultuur? Wat wordt er voor de toekomst bewaard en wat niet? Waarom, door wie en op welke manieren? In reactie op dit soort vragen neemt Het Nieuwe Instituut tijdelijk de vorm aan van een designarchief. Middenin de tentoonstellingsruimte van het museum is er een metershoog ‘open’ archiefgebouw gerealiseerd, waarin objecten en archiefmateriaal te zien zijn van onder meer Droog, Artifort, Kho Liang Ie, Cubic3 Design en Hella Jongerius.

Over Het Nieuwe Instituut

Voor een van de grootste architectuurarchieven ter wereld moet u bij Het Nieuwe Instituut zijn. Ook design en e-cultuur hebben een rol in het tentoonstellingsprogramma over onder andere landschap, materialen en interieur. Daarnaast beheert het instituut cultureel erfgoed (waaronder het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw), ondersteunt het onderzoeken en programmeert het tentoonstellingen en lezingen in binnen- en buitenland.

Speculatief Design Archief bij Het Nieuwe Institute, 2018. Foto: Johannes Schwartz.

Bestelinformatie

U bespaart € 14,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op eventueel extra kosten tijdens tijdelijke tentoonstellingen
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Praktische informatie

Locatie: Het Nieuwe Instituut
Adres: Museumpark 5, Rotterdam
Telefoonnummer: 010 440 12 00
Website: www.hetnieuweinstituut.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust