Gratis

Museum Het Nieuwe Instituut Rotterdam

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam is het museum voor Architectuur, Design en Digitale Cultuur.

Speculatief Design Archief

19 oktober t/m 10 maart

Het Nieuwe Instituut neemt tijdelijk de gedaante aan van een designarchief. Het publiek treft er prototypen, schetsen, materiaal- en kleurproeven en andere werkstukken die belangrijk zijn geweest in het oeuvre van diverse Nederlandse ontwerpers en het daarom verdienen bewaard te worden. Toch blijft dit soort stille getuigen vaak verweesd achter en ontbreekt het ontwerpers in de praktijk meestal aan ruimte, tijd of deskundigheid om dergelijke waardevolle bronnen van kennis te behouden. U krijgt een blik in de laden en opslagplekken van gerenommeerde studio’s zoals die van Hella Jongerius en Vincent de Rijk en van jonge collectieven. Om zo de rijkdom en de variëteit te suggereren van wat een archief van het Nederlandse design zou kunnen zijn, en tegelijk te onderzoeken hoe die schat het best kan worden bewaard en ontsloten.

Over Het Nieuwe Instituut

Voor een van de grootste architectuurarchieven ter wereld moet bij Het Nieuwe Instituut zijn. Ook design en e-cultuur hebben een rol in het tentoonstellings- en onderzoekprogramma over onder andere landschap, materialen en interieur. Het instituut beheert en ontsluit ook cultureel erfgoed (waaronder het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw), stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debatprogramma’s in binnen- en buitenland.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Finders Keepers,
Johannes Schwartz.

Praktische informatie

Locatie: Het Nieuwe Instituut
Adres: Museumpark 5, Rotterdam
Telefoonnummer: 010 440 12 00
Website: www.hetnieuweinstituut.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust