10% korting

Meer beleven Huis van Brienen Amsterdam
Sluit venster x

Huis van Brienen

Vereniging Hendrick de Keyser


Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren en regelmatig open te stellen voor publiek.

'Huis Van Brienen', een uitzonderlijk grachtenhuis in Amsterdam, heeft een interieur dat in de top 100 van belangrijkste interieurs in Nederland staat. En dat is niet voor niks! De tijd lijkt er te hebben stilgestaan. 

Het huis kreeg zijn huidige voorname aanzien in de periode 1728-1733. Het werd toen verbouwd tot een waar stadspaleisje met rijke interieurs, een monumentaal trappenhuis, een groot achterhuis en een tuinhuis. Hierbij werden alle registers opengetrokken en waren vooraanstaande kunstenaars en vaklieden betrokken.

Het huis is elke derde zaterdag van de maand geopend voor publiek van 14.00 tot 16.30 uur.

Vereniging Hendrick de Keyser heeft schitterende locaties met elk een eigen karakter. Van molen tot sluiswachterswoning, van romantisch tot modern, van klein tot groot. Sommige van deze locaties zijn beschikbaar voor overnachtigingen. Kijk hier voor meer informatie.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 10% korting op de reguliere entreeprijs
van €5,-. U kunt uw VIP-KAART tonen bij de kassa.

Praktische informatie

Locatie: Huis van Brienen
Adres: Herengracht 284, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 5210630
Website: www.hendrickdekeyser.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust