Gratis

Museum Joods Historisch Museum Amsterdam

Joods Historisch Museum

In het Joods Historisch Museum wordt een uniek beeld gegeven van het Nederlandse joodse leven in al haar facetten.

The Institute of Ongoing Things

t/m 24 februari

Vanaf 29 september ziet u een tentoonstelling te zien van kunstenaar Uri Katzenstein. Katzenstein, die op 24 augustus plotseling overleed in zijn woonplaats Tel Aviv, maakte de installatie speciaal voor het Joods Historisch Museum.The Institute of Ongoing Things gaat onder andere over gender, hypocrisie en sciencefiction, en is een verwerking van persoonlijke en nationale trauma’s. Katzenstein, die met zijn werk toonaangevend was in Israël, creëerde voor het museum een installatie die een oneindige visuele bibliotheek verbeeldt. Deze bevat videowerken, die rituelen in een futuristische wereld laten zien, en sculpturen met een verzonnen identiteit naar het evenbeeld van de kunstenaar. Daarnaast worden ook autobiografische objecten en culturele iconen tentoongesteld. Samen met geluid en beweging van door de kunstenaar gebouwde machines, ontstaat een meervoudig zintuiglijke ervaring.

Over het Joods Historisch Museum

Dit fraaie en toonaangevende museum is gevestigd in vier monumentale synagogen. Er wordt een uniek beeld gegeven van het Nederlandse joodse leven in al haar facetten, toen en nu. Binnen het museum bevindt zich een museum voor kinderen, ingericht als huis van een joodse familie met zes kamers. Spelenderwijs leren de kleintjes hier over de joodse cultuur. Zo kunnen ze broodjes bakken in de koosjere keuken, Hebreeuws leren in de studeerkamer of samen muziek maken in de muziekkamer.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Met uw ticket voor het Joods Historisch Museum heeft u ook toegang tot de andere musea van het Joods Cultureel Kwartier: de Portugese Synagoge, het Nationaal Holocaust Museum en de Hollandsche Schouwburg. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld ankeiler: Raymond Rutting
Beeld header: Ruud van Zwet

Praktische informatie

Locatie: Joods Historisch Museum
Adres: Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 531 03 10
Website: www.jhm.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust