20% korting

Meer beleven Kasteel Helmond Helmond
Sluit venster x

Kasteel Helmond

Heksenjacht in Peelland

2 februari t/m 1 november 2019

In de regio Peelland speelde zich bijna 425 jaar geleden een gruwelijke en meedogenloze mensenjacht af. In het jaar 1595 werden 25 vrouwen op de brandstapel gegooid nadat zij waren veroordeeld als heks. In de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland ontdekt de bezoeker alles over het tragische lot van deze vrouwen. In Kasteel Helmond worden de processen belicht, met aandacht voor de levens van de vrouwen en aspecten als marteling en de waterproef. Speciaal voor deze gelegenheid leent Het Rijksarchief in Brussel authentieke documenten aan het kasteel.  


Over Kasteel Helmond

Kasteel Helmond is een kasteel zoals een kind het graag tekent: vierkant met ronde torens op de hoeken. Al bijna 700 jaar lang staat Kasteel Helmond midden in de stad. Het is de grootste waterburcht van Nederland. Ooit verbonden via de houten voorloper van het kasteel, het Oude Huys, aan de machtige Maria van Brabant, zwaaiden vier adellijke families er eeuwenlang de scepter. Jan van Berlaer, Joost van Cortenbach, Albert Joseph van Arberg en Carel Frederik Wesselman van Helmond. Het zijn enkele namen van voorname heren die de waterburcht hebben gemaakt tot wat het vandaag de dag is: een kasteel van de stad.

Bestelinformatie

U ontvangt 20% korting aan de kassa
Op max. 5 tickets per VIP-KAART
Reguliere prijs € 10,-
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Het ticket geeft ook toegang tot Kunsthal Helmond, op loopafstand van het kasteel. Meer kastelen bezoeken? Kijk hier voor het volledige kortingsoverzicht.

Praktische informatie

Locatie: Kasteel Helmond
Adres: Kasteelplein 1, Helmond
Website: www.museumhelmond.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust