Gratis

Museum Kasteel Het Nijenhuis Heino

Kasteel Het Nijenhuis

Museum de Fundatie biedt een veelzijdige en internationale collectie met oude, maar ook moderne en hedendaagse kunst.

Het museum heeft twee vestigingen, kasteel Nijenhuis in Heino en het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle. De collectie van bijna zevenduizend objecten bestaat uit een aantal verzamelingen die overwegend particulier zijn.

Kunstkenner Dirk Hannema legde de basis voor de verzameling. Zijn collectie werd samengevoegd met andere verzamelingen van andere kunstverzamelaars. Daar is Museum de Fundatie uit voortgekomen. Hannema overleed uiteindelijk ook in het Nijenhuis, waar hij tot zijn overlijden in 1984 woonde.

De collectie is door de samenvoeging zeer veelzijdig en internationaal. Bezoekers kunnen er terecht voor oude kunst, moderne en hedendaagse kunst en kunstnijverheid zoals glas en keramiek. Daarnaast is er een collectie niet-westerse kunst en kleine hoeveelheid etnografica.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum, deze wordt gescand aan de kassa. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Pedro Sluiter

Praktische informatie

Locatie: Kasteel Het Nijenhuis
Adres: 't Nijenhuis 10, Heino
Telefoonnummer: 0572 38 81 88
Website: www.museumdefundatie.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust