Gratis

Museum Kasteel Het Nijenhuis Heino

Kasteel Het Nijenhuis

Museum de Fundatie biedt, in haar twee vestigingen, een veelzijdige en internationale collectie met oude, maar ook moderne en hedendaagse kunst.

Paul Citroen & Yoke Matze

t/m 4 september

In 1977 bezocht fotograaf Yoke Matze schilder Paul Citroen in zijn atelier in Wassenaar. Daar werkte Citroen aan een portret van de belangrijke Duitse fotograaf Otto Umbehr, een vriend van Citroen uit de Bauhaus-tijd. Met hem voerde Paul Citroen zijn eerste foto experimenten uit. In Kasteel Het Nijenhuis ziet u foto's van de Nederlandse fotograaf Matze, die sinds 35 jaar woont en werkt in Londen. De serie foto’s die Matze maakte is een mooie aanvulling op de grootste Citroencollectie van Nederland, waar het schilderij van Umbehr ook onderdeel van uitmaakt. In Kasteel het Nijenhuis zijn fotoserie en portret gecombineerd.

Over Kasteel Het Nijenhuis

In de 4,5 hectare grote beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis, op 20 minuten rijden vanaf Zwolle, staan ruim 100 sculpturen opgesteld van belangrijke internationale en nationale beeldhouwers. Met de witte zwerfstoeltjes in de tuin is het een ideale plek voor een zomerse picknick. Bezoek ook Museum de Fundatie Zwolle gratis met uw VIP-KAART.

Bestelinformatie

U bespaart € 12,50
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Beeld: Pedro Sluiter

Praktische informatie

Locatie: Kasteel Het Nijenhuis
Adres: 't Nijenhuis 10, Heino
Telefoonnummer: 0572 38 81 88
Website: www.museumdefundatie.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust