Gratis

Museum Kasteel Ruurlo Ruurlo

Kasteel Ruurlo

Het prachtig gerestaureerde kasteel combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. Kasteel Ruurlo is onderdeel van Museum MORE, dat ook gratis te bezoeken is met uw VIP-KAART.

Carel Willink

Carel Willink (1900-1983) is nog altijd de koele grootmeester van het neorealisme. Al sprak Willink zelf liever van imaginair of fantastisch realisme. Zijn werk is raadselachtig, elegant en technisch perfect. In Kasteel Ruurlo zijn ongeveer 45 werken van Willink te zien. De semipermanente tentoonstelling toont zijn ontwikkeling van jonge, experimenterende kunstenaar tot weergaloos schilder van monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen.

Over Kasteel Ruurlo

Evenals Museum MORE in Gorssel, is Kasteel Ruurlo een privé-initiatief van Hans en Monique Melchers. Het prachtig gerestaureerde kasteel combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. Beleef hier de magie van de grootste collectie schilderijen van grootmeester Carel Willink (1900-1983). Uiteraard is ook Willinks iconische portret van zijn muze Mathilde te zien, naast vijf extravagante creaties van modeontwerpster Fong-Leng.

Informatie

U bespaart € 12,50 per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Beeld: Art impression Hans van Heesijk architecten & Martijn Podt.

Praktische informatie

Locatie: Kasteel Ruurlo
Adres: Vordenseweg 2, Ruurlo
Website: www.museummore-kasteelruurlo.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust