Gratis

Museum Kröller-Müller Museum Otterlo

Kröller-Müller Museum

Tussen 1907 en 1922 creëerde Helene Kröller-Muller een van de grootste privécollecties kunst die de twintigste eeuw kent: een verzameling van bijna 11.500 kunstwerken.

Odilon Redon. La littérature et la musique

2 juni t/m 9 september

Het Kröller-Müller Museum werpt een nieuw licht op de Franse kunstenaar Odilon Redon. Een groot aantal schilderijen, pastels, tekeningen en litho’s werpen een blik op de belangrijke rol die literatuur en muziek spelen in Redons leven en werk. Al van jongs af aan leert Redon viool en piano spelen en ontwikkelt hij een liefde voor literatuur. Hij is nauw bevriend met schrijvers en componisten, is zelf actief als schrijver en voert muziek uit. Muziek, literaire thema’s en beeldende kunst zijn voor Redon onlosmakelijk met elkaar verbonden, iets wat hij in zijn eigen werk goed weet te verbinden. Hij geeft daarmee uiting aan het in de late 19de eeuw populaire concept van de synesthesie: de opvatting dat door meer zintuigen tegelijkertijd aan te spreken een intensere beleving kan ontstaan.

Over het Kröller-Müller museum

In de bossen van Het Nationale Park Hoge Veluwe ligt het bijzondere Kröller-Müller museum. Er zijn hier bijna 90 schilderijen en 180 tekeningen van Vincent van Gogh te zien. Ook ziet u werken van Claude Monet, Pablo Picasso, Georges Seurat en Piet Mondriaan. Met het natuurpark van 5.500 hectare naast de deur, kunt u een dag kunst en natuur goed combineren.

Informatie

U bespaart € 9,50
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op enkel geldig op vertoon van uw VIP-KAART
u dient een entreeticket voor het park te kopen
en eventueel een dagkaart voor uw auto

Meer zien van Gelderland?

In onze online videoreeks De Gids nemen we u mee langs verschillende VIP-KAART locaties en geven we u tips wat er nog meer te beleven is in Gelderland.


Beeld: Jannes Linders en Marjon Gemmeke

Praktische informatie

Locatie: Kröller-Müller Museum
Adres: Houtkampweg 6, Otterlo
Telefoonnummer: 0318 - 591 241
Website: www.krollermuller.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust