Gratis

Museum Mauritshuis Den Haag

Mauritshuis

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw: bekijk werken van meesters als Johannes Vermeer, Jan Steen, Rembrandt en Frans Hals.

Rogier van der Weyden ontsluierd

14 juni t/m 9 september

Vanaf 14 juni kunt u live meekijken hoe het schilderij De bewening van Christus, (c. 1460-1464) van Rogier van der Weyden wordt gerestaureerd. Het is het oudste schilderij in het Mauritshuis en het enige werk van de Vlaamse meester in een Nederlands museum. In een tijdelijk atelier in de tentoontellingszaal ziet u hoe de prachtige kleuren van het meesterwerk worden teruggebrachten en leert u over het technische- en kunsthistorische onderzoek naar het schilderij.

Over Het Mauritshuis

In het hart van Den Haag bevindt zich een compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parelDe anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in het zeventiende-eeuwse monument. Bezoek ook de prachtige Galerij Prins Willem V, een dependance van het Mauritshuis op vijf minuten loopafstand.

Bestelinformatie

U bespaart € 15,50 per ticket
Op max 1 ticket per VIP-KAART
Let op enkel op vertoon van uw VIP-KAART

Beeld: Meisje met de parel, Vermeer, c. 1665.

Praktische informatie

Locatie: Mauritshuis
Adres: Plein 29, Den Haag
Telefoonnummer: 070 - 302 34 56
Website: www.mauritshuis.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust