GRATIS

Museum Mauritshuis Den Haag

Mauritshuis

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Laat u bekoren door werken van Johannes Vermeer, Jan Steen, Rembrandt en Frans Hals.

Jan Steen vertelt

t/m 13 mei

Tijdens de tentoonstelling Jan Steen vertelt ziet u een selectie van de mooiste historiestukken van Jan Steen. Deze 17de-eeuwse Hollandse kunstenaar is vooral bekend als schilder van scènes uit het dagelijks leven, de spreekwoordelijke ‘huishoudens van Jan Steen’. Maar hij heeft ook heel andere onderwerpen geschilderd: verhalen uit de bijbel, de klassieke mythologie en de oudheid. Aan de hand van 21 schilderijen ziet u dat Steen een veelzijdig en ambitieus kunstenaar was met een scherp oog voor humoristische verhalen en anekdotes.


Over Het Mauritshuis

In het hart van Den Haag bevindt zich een compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parelDe anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument. Bezoek ook de prachtige Galerij Prins Willem V, een dependance van het Mauritshuis.

Bestelinformatie

U bespaart € 15,50 per ticket
Op max 1 ticket per VIP-KAART
Overige info Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen

Beeld: Meisje met de parel, Vermeer, c. 1665.

Praktische informatie

Locatie: Mauritshuis
Adres: Plein 29, Den Haag
Telefoonnummer: 070 - 302 34 56
Website: www.mauritshuis.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust