Gratis

Museum Museum Beelden aan Zee Den Haag

Museum Beelden aan Zee

Verstopt in de duinen vindt u het museum Beelden aan Zee. Ontsnap aan de drukte en aanschouw internationele, moderne en hedendaagse beeldhouwkunst.

Zadkine aan Zee

T/m 3 maart. Let op: u betaalt een toeslag van € 2,50

Wie kent hem niet, die bronzen figuur in Rotterdam met dat gat in zijn lijf? ‘Jan Gat’ wordt hij genoemd, of ook wel ‘Jan met de handjes’. De verwoeste stad, zoals het beeld eigenlijk heet, wordt wereldwijd gezien als een van de meest indrukwekkende monumenten voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het is zelfs zo beroemd dat velen óók – en dat is uitzonderlijk voor een beeld in de openbare ruimte – de naam van de maker kennen: Zadkine. Maar wie was Zadkine? En wat heeft hij nog meer gemaakt? De tentoonstelling ‘Zadkine aan Zee’ geeft een uitgebreid overzicht van het oeuvre van deze meester van het modernisme, die samen met collega-kunstenaars als Picasso en Brancusi voorgoed het gezicht van de westerse beeldhouwkunst veranderde.

Over Beelden aan Zee

Liefhebbers van beeldhouwkunst kunnen in het Museum Beelden aan Zee ruim 3.000 beelden bekijken. In het museum, dat aan het strand van Scheveningen ligt, is internationale, moderne en hedendaagse beeldhouwkunst te vinden. Beelden, penningen en sculpturen, veelal uit de tweede helft van de twintigste eeuw.

Bestelinformatie

U bespaart € 15,- per ticket
Op max 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART


Beeld: Gerrit Schreurs

Praktische informatie

Locatie: Museum Beelden aan Zee
Adres: Harteveltstraat 1, Den Haag
Telefoonnummer: 070 358 58 57
Website: www.beeldenaanzee.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust