Gratis

Museum Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst.

Kunst van formaat

t/m 29 april

Schilderijen die een hele wand beslaan, zaalvullende sculpturen en installaties: tegenwoordig zijn kunstwerken van extreem groot formaat heel gewoon. Maar in 1935, toen Museum Boijmans Van Beuningen wordt geopend, waren zulke werken nogal ongebruikelijk en werd er bij de bouw dan ook geen rekening mee gehouden. Inmiddels is er een nieuwe vleugel om meer ruimte te creëren voor de uitdijende collectie en voor tentoonstellingen; ruimte vooral ook die onderdak kan bieden aan giga kunst. In de tentoonstelling Kunst van formaat ziet u ruim zestig gigantische werken uit de collectie. De enorme werken zijn soms wel 5 meter hoog en 6 meter breed!

Over museum Boijmans Van Beuningen

Nederlandse en Europese topstukken geven in het Boijmans van Beuningen een historisch overzicht van de kunst. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Christo. Het museum bezit een unieke verzameling schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen.

Meer tips voor een dagje Rotterdam?

Leuke tips over wat u nog meer kan doen met uw VIP-KAART in Rotterdam? Bekijk dan de video De Gids of lees onze blog .

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot Museum Boijmans Van Beuningen. De VIP-KAART wordt bij de kassa gescand. U kunt uw ticket ook online bestellen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Museum Boijmans Van Beuningen
Adres: Museumpark 18, Rotterdam
Open: Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Gesloten: Het museum is gesloten op maandagen (behalve Paas- en Pinkstermaandag ) en op Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag. Het museum sluit op Sinterklaasavond 5 december en Kerstavond 24 december en Oudejaarsdag 31 december om 16.00 uur.
Telefoonnummer: 010 - 44 19 400
Website: www.boijmans.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust