Gratis

Museum Museum Catharijneconvent Utrecht

Museum Catharijneconvent

Kom alles te weten over christelijke kunst, cultuur en geschiedenis!

Een kleurrijke blik op de middeleeuwen

23 februari t/m 3 juni

Stap in de wonderlijke wereld van de middeleeuwse miniaturen vol kleur, fantastische wezens, diertjes, figuurtjes en bloemen. Een magisch universum afgebeeld op hele kleine schilderijtjes die dienden als illustratie van handgeschreven boeken. Ieder minuscuul figuurtje is een portret, ieder landschapje een kijkje in het leven van toen. In samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek is deze tentoonstelling samengesteld uit zeventien verschillende Nederlandse collecties. Slechts zelden zijn zoveel bijzondere manuscripten bij elkaar getoond.

Over Museum Catharijneconvent

Leer alles over christelijke kunst, normen en waarden en tradities. Het museum wil inzicht geven in de invloed van het christendom en meer begrip creëren voor ieders leefwereld. De collectie moet verwonderen, verdieping en inspiratie brengen. Daarbij wordt geen richting aangegeven, maar is er ruimte voor eigen interpretaties en ervaringen.

Bestelinformatie

U bespaart € 14,- per ticket
Op maximaal 1 ticket per VIP-KAART
Let op vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen

Praktische informatie

Locatie: Museum Catharijneconvent
Adres: Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
Telefoonnummer: 030 231 38 35
Website: www.catharijneconvent.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust