2 PERSONEN GRATIS

Museum Museum Catharijneconvent Utrecht

Museum Catharijneconvent

Kom alles te weten over christelijke kunst, cultuur en geschiedenis!

De Münster Domschat

8 maart t/m 10 juni 2019

Al eeuwenlang worden er in de Dom van Münster uitzonderlijke rijkdommen bewaard. Deze schatten hebben oorlogen en beeldenstormers overleefd en verlaten nu voor het eerst de schatkamer om in het Museum Catharijneconvent te schitteren. Uit oude documenten blijkt dat de Utrechtse Domkerk ook een vergelijkbare verzameling bezat. Helaas werd deze collectie tijdens de Reformatie in de 16de eeuw grotendeels vernield, vertrapt of versmolten. Slechts een deel van de kostbare relieken van zilver en goud zijn bewaard gebleven. Stap terug in de tijd van de Middeleeuwen en neem een kijkje bij deze exclusieve schatten en topstukken.

Over Museum Catharijneconvent

Leer alles over christelijke unst, normen en waarden en tradities. Het museum wil inzicht geven in de invloed van het christendom en meer begrip creëren voor ieders leefwereld. De collectie moet verwonderen, verdieping en inspiratie brengen. Daarbij wordt geen richting aangegeven, maar is er ruimte voor eigen interpretaties en ervaringen.

Beeld: Detail Lebuïnscodex, boekband, Keulen, 12e eeuw, Utrecht, Museum Catharijneconvent.

utrecht doet mee aan de ns-actie, klik hier

Bestelinformatie

U bespaart € 17,- per ticket
Op maximaal 2 tickets per VIP-KAART
Let op 2 personen gratis-actie is geldig t/m 30 juni 2019
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Praktische informatie

Locatie: Museum Catharijneconvent
Adres: Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
Telefoonnummer: 030 231 38 35
Website: www.catharijneconvent.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust