2 PERSONEN GRATIS

Museum Museum de Fundatie Zwolle Zwolle

Museum de Fundatie Zwolle

Museum de Fundatie biedt, in haar twee vestigingen, een veelzijdige en internationale collectie met oude, maar ook moderne en hedendaagse kunst.

Giacometti & Chadwick - Facing Fear

22 september t/m 6 januari

De beelden van Alberto Giacometti en Lynn Chadwick vertellen als geen ander over de toestand van ontluistering en angst in Europa tijdens de jaren van de Koude Oorlog. Met deze twee kunstenaars nam de beeldhouwkunst definitief afscheid van de vooroorlogse romantiek en esthetiek, om met beide benen te landen in de rauwe realiteit. Terwijl Giacometti de mens terugbracht tot zijn meest kernachtige verschijning, zonder enige opsmuk, creëerde Chadwick zijn krachtige oerbeelden van mens en dier. De tentoonstelling omvat meer dan 150 werken. Voor het eerst is het werk van Giacometti en Chadwick zo nadrukkelijk samengebracht.

zwolle doet mee aan de ns-actie, klik hier


Over Museum de Fundatie

Museum de Fundatie heeft twee vestigingen: Fundatie Zwolle en kasteel het Nijenhuis met beeldentuin in Heino/Wijhe. Naast wisselende tentoonstellingen is er een keuze uit de collectie te zien met werken van Turner, Canova, Van Gogh, Picabia en Mondriaan. De Wolk op het museum biedt een fantastisch uitzicht over de historische binnenstad van Zwolle.

Bestelinformatie

U bespaart tot € 25,- op de entree
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Praktische informatie

Locatie: Museum de Fundatie Zwolle
Adres: Blijmarkt 20, Zwolle
Telefoonnummer: 057 238 81 88
Website: www.museumdefundatie.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust