Gratis

Museum Museum de Fundatie Zwolle Zwolle

Museum de Fundatie Zwolle

Museum de Fundatie biedt, in haar twee vestigingen, een veelzijdige en internationale collectie met oude, maar ook moderne en hedendaagse kunst.

Jasper Krabbé - Japanese Paintings

16 juni t/m 2 september

Niet zozeer de voorstelling dan wel het schilderproces staat centraal in de nieuwe werken van Jasper Krabbé (Amsterdam 1970). De kunstenaar draait in deze tentoonstelling het werk om. Hij gebruikt de doordruk van beeltenissen op de achterkant van bijvoorbeeld gebruikt decordoek of antiek linnen. Het resultaat zijn dertig prachtige schilderijen, geïnspireerd door Japanse motieven. “Ik wilde weg bij het verhaal en terug naar het proces. Naar het maken zelf. En daarbij de overblijfselen van eerder werk en het toeval een grote rol geven. Je gooit een dobbelsteen en weet nooit hoe hij zal rollen.”


Over Museum de Fundatie

Museum de Fundatie heeft twee vestigingen: Fundatie Zwolle en kasteel het Nijenhuis met beeldentuin in Heino/Wijhe. Naast wisselende tentoonstellingen is er een keuze uit de collectie te zien met werken van Turner, Canova, Van Gogh, Picabia en Mondriaan. De Wolk op het museum biedt een fantastisch uitzicht over de historische binnenstad van Zwolle.

Informatie

U bespaart € 12,50
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Beeld header: Pedro Sluiter

Praktische informatie

Locatie: Museum de Fundatie Zwolle
Adres: Blijmarkt 20, Zwolle
Telefoonnummer: 057 238 81 88
Website: www.museumdefundatie.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust