Gratis

Museum Museum de Fundatie Zwolle Zwolle

Museum de Fundatie Zwolle

Museum de Fundatie biedt, in haar twee vestigingen, een veelzijdige en internationale collectie met oude, maar ook moderne en hedendaagse kunst.

Neo Rauch - t/m 3 juni

Neo Rauch (Leipzig, 1960) is één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. Zijn werk, dat de kunstwereld zo stormachtig veroverde, onttrekt zich volledig aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld. Vanaf 21 januari 2018 zijn in Museum de Fundatie 65 werken van Neo Rauch uit internationale kunstverzamelingen te zien.

Over Museum de Fundatie

Het museum heeft twee vestigingen, kasteel Nijenhuis in Heino en het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle. Kunstkenner Dirk Hannema legde de basis voor de collectie. Zijn privé verzameling werd samengevoegd met die van anderen. De collectie is door de samenvoeging zeer veelzijdig en internationaal. Bezoekers kunnen er terecht voor oude kunst, moderne en hedendaagse kunst en kunstnijverheid zoals glas en keramiek. Daarnaast is er een collectie niet-westerse kunst en een kleine hoeveelheid etnografica.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum, deze wordt gescand aan de kassa. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Neo Rauch, Gewitterfront, 2016.

Praktische informatie

Locatie: Museum de Fundatie Zwolle
Adres: Blijmarkt 20, Zwolle
Telefoonnummer: 057 238 81 88
Website: www.museumdefundatie.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust