25% korting

Museum Museum Helmond Helmond
Sluit venster x

Museum Helmond

Kasteelschatten van toen, kunstschatten van nu: in Museum Helmond gaan oude helden hand in hand met nieuwe meesters. Bezoek de twee locaties, het eeuwenoude kasteel en de moderne Kunsthal.

Voor elkaar gemaakt

t/m 21 oktober

Aanvankelijk wordt er in het kasteel alleen voor de wet getrouwd, als formaliteit. Het feestelijke huwelijk vindt plaats in de kerk, daar draagt de bruid haar mooiste jurk. Dit verandert vanaf de jaren zestig als de bruiloft uitbundiger en persoonlijker wordt gevierd. Al bijna een eeuw wordt er getrouwd in Kasteel Helmond. Bekijk hoe er getrouwd werd door de jaren heen. Topstuk van de tentoonstelling is een bruidsjurk gemaakt van Royal Dutch wax. Bijzonder aan de tentoonstelling is dat een groot aantal bruidsjurken en trouwfoto’s afkomstig is van het publiek: echtparen die ooit in het kasteel trouwden.

Kunsthal Helmond

In deze moderne kunsthal presenteert het museum fotografie- en kunsttentoonstellingen voor liefhebbers van kunst en cultuur. Kunsthal Helmond is gevestigd in het Boscotondocomplex in het centrum van de stad. Op loopafstand bevindt zich de tweede locatie van Museum Helmond: Kasteel Helmond.

Bestelinformatie

U ontvangt 25% korting aan de kassa
Op max. 5 tickets per VIP-KAART

Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Museum Helmond
Adres: F.J. van Thielpark 7, Helmond
Telefoonnummer: 0492 58 77 16
Website: www.museumhelmond.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust