2 PERSONEN GRATIS

Museum Rembrandthuis Amsterdam

Museum Het Rembrandthuis

Bezoek de voormalige woning van Rembrandt in hartje Amsterdam. In dit 17de-eeuwse monumentale pand ontdek je zijn oude atelier, keuken en kunstkamer vol bijzondere objecten.

Rembrandt's Social Network

1 februari t/m 19 mei 2019

Met de tentoonstelling Rembrandt’s Social Network geeft het Rembrandthuis de aftrap voor het Rembrandtjaar 2019. Maak 350 jaar na zijn dood kennis met de vrienden, familie en kennissen van de wereldberoemde schilder. Rembrandts sociale netwerk wordt getoond aan de hand van een aantal hoofdrolspelers, zoals jeugdvriend Jan Lievens, kunstkenner Jan Six en natuurlijk de familie van zijn vrouw Saskia; de Uylenburghs, zijn ‘bloedvrienden’. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is Rembrandts portret van zijn negentienjarige zoon Titus uit 1660 dat nog nooit eerder op een tentoonstelling in Europa is getoond.

Over Museum het Rembrandthuis

Stap binnen in de oude woning van de wereldberoemde schilder Rembrandt. Tussen 1639 en 1658 woonde en werkte Rembrandt in dit prachtige monumentale pand. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis heringericht met meubels, kunstwerken en voorwerpen uit die tijd. Waan je in de zeventiende eeuw tijdens een bezoek aan zijn oude atelier, zijn woonkamer en de kunstkamer vol bijzondere objecten. In de moderne museumvleugel schittert het werk van Rembrandt zelf, zijn voorgangers, tijdgenoten en hedendaagse kunstenaars die zich door de Hollandse meester laten inspireren. Dankzij de speciale activiteiten van het museum kruip je als bezoeker in de huid van de meester. Leer hoe Rembrandt etsen maakte en hoe kleurige pigmenten worden getransformeerd tot olieverf.

Bestelinformatie

U bespaart € 14,- per ticket
Op max 2 tickets per VIP-KAART
Let op 2 personen gratis-actie alleen geldig tijdens
de Rembrandt tentoonstelling
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Praktische informatie

Locatie: Rembrandthuis
Adres: Jodenbreestraat 4, Amsterdam
Telefoonnummer: +31 (0)20 520 0400
Website: www.rembrandthuis.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2019 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust