Gratis

Museum Museum Het Valkhof Nijmegen

Museum Het Valkhof

Van een belangrijke verzameling Romeinse archeologie tot een collectie pop art: u ziet het in Museum het Valkhof.

Ik, Maria van Gelre

13 oktober t/m 6 januari

Deze eerste grote expositie over Maria van Gelre vertelt het levensverhaal van deze haast moderne, zelfbewuste middeleeuwse vorstin en ‘powervrouw’. Vanwege de vele parallellen kan zij worden gezien als de Máxima van de 15de eeuw. U volgt haar boeiende levensreis aan de hand van ruim 100 (kunst)objecten: miniaturen en handschriften, schilderkunst en sculpturen, textiel en sieraden en uiteraard haar prachtige gebedenboek. Tot de bruiklenen behoren vele artistieke topstukken uit internationale collecties die niet eerder in Nederland zijn tentoongesteld.


Over Museum het Valkhof

Op de plek waar ooit een Romeins legerkamp lag en keizer Karel de Grote een burcht liet bouwen, staat nu Museum Het Valkhof. Naast de archeologische verzameling kunt u ook een bijzondere collectie pop art bekijken, die voornamelijk uit schilderijen, collages-assemblages, werken op papier en beeldhouwwerken bestaat.

Informatie

U bespaart € 12,50
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Praktische informatie

Locatie: Museum Het Valkhof
Adres: Kelfkensbos 59, Nijmegen
Telefoonnummer: 024 360 88 05
Website: www.museumhetvalkhof.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust