gratis

Museum Museum Volkenkunde Leiden

Museum Volkenkunde

In Museum Volkenkunde ontdekt u dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Sieraden - makers & dragers

t/m 3 juni

De behoefte van de mens om zich te versieren, bestaat overal in de wereld en is al zo oud als de mens zelf. Geen materiaal blijft daarbij ongebruikt: schelpen, vruchten en steen, maar natuurlijk ook glas, goud, zilver en niet te vergeten edelstenen als diamanten, saffieren en robijnen. Sieraden maken mensen mooier en hebben vaak een betekenis.De grootste verzameling sieraden in een Nederlands museum ooit ziet u nu in het Museum Volkenkunde. Behalve ‘hoe mensen zich wereldwijd versieren’, zoomt de tentoonstelling ook volop in op de makers, maaktechnieken en bijzondere verhalen.

Over Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is een museum over mensen. Het toont in de vaste tentoonstelling objecten uit acht cultuurgebieden. Voorwerpen die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Van Oceanië tot de Noordpoolgebieden, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka tot Leiden. Daarnaast zijn er wisselende exposities en het WereldLAB, de speciaal ingerichte kinderruimte van het museum.

Bestelinformatie

U bespaart € 14,-
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Overige info Laat uw kaart scannen bij binnenkomst

Nog meer beleven in Leiden?

In onze online videoserie De Gids geven we u tips om nóg meer te beleven met uw VIP-KAART. Kijk onderstaande video voor de leukste uitjes in Leiden! Of lees het blog voor alle locaties op een rij.

Praktische informatie

Locatie: Museum Volkenkunde
Adres: Steenstraat 1, Leiden
Telefoonnummer: 088 - 004 28 00
Website: www.volkenkunde.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust