2 PERS. GRATIS

Museum Museum Volkenkunde Leiden

Museum Volkenkunde

In Museum Volkenkunde ontdekt u dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Nu te zien: World Press Photo

t/m 25 augustus

World Press Photo gaat op tour! Bezoek de tentoonstelling van de internationale persfotowedstrijd nu in Museum Volkenkunde en bewonder 160 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen. Ze geven u een beeld van wat er allemaal gebeurde in de wereld in 2017.

Over deze foto

De Amerikaanse fotograaf Anna Boyiazis maakte een serie over jonge vrouwen uit Zanzibar die leren zwemmen in de Indische Oceaan. Traditiegetrouw is het niet gebruikelijk dat de islamitische vrouwen uit Zanzibar leren zwemmen. Dat komt door de regels die de islamitische cultuur stelt en het ontbreken van gepaste zwemkleding. Dankzij een speciaal project dat in het leven geroepen is, kunnen lokale vrouwen nu zwemles krijgen in zwempakken die het hele lichaam omhullen. Op die manier kunnen ze het water in zonder dat dit botst met hun cultuur of religie.

Over Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is een museum over mensen. Het toont in de vaste tentoonstelling objecten uit acht cultuurgebieden. Voorwerpen die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Van Oceanië tot de Noordpoolgebieden, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka tot Leiden. Daarnaast zijn er wisselende exposities en het WereldLAB, de speciaal ingerichte kinderruimte van het museum.

Bestelinformatie

U bespaart € 14,-
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Overige info Laat uw kaart scannen bij binnenkomst

Praktische informatie

Locatie: Museum Volkenkunde
Adres: Steenstraat 1, Leiden
Telefoonnummer: 088 - 004 28 00
Website: www.volkenkunde.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2018 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust